Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκύθια και ροκφόρ


Καλοκαίρι και ζέστη απαιτούν ταχύτητα στην κουζίνα... ταχύτητα αλλά και νοστιμιά! Νοστιμιά αλλά και, σχετικά, λίγες θερμίδες!! Μια μερίδα ζυμαρικά, λίγα κολοκυθάκια και η συνοδεία ενός ιδιαίτερου τυριού συνθέτουν ένα, πραγματικά, καλοκαιρινό πιάτο! Πιο γρήγορο δεν γίνεται! Πιο εύκολο, επίσης δεν γίνεται!!
Γρήγορο, εύκολο, καλοκαιρινό και σχετικά με λίγες θερμίδες (...αν και το ροκφόρ έχει τις θερμιδούλες του, η ποσότητα που αναλογεί σε κάθε μερίδα είναι μικρή). Τα κολοκυθάκια, αν και σοτάρονται στο τηγάνι, είναι, ουσιαστικά ψημένα γιατί δεν έχουμε βάλει πολύ ελαιόλαδο. Το θυμάρι είναι το μόνο αρωματικό των λαχανικών για να κυριαρχήσει απόλυτα η ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια ζεστά και ανακατέψτε ελαφρά με το ροκφόρ που θα λιώσει και θα γίνει μια ιδιαίτερη λιχουδιά!! -:))
Δοκιμάστε το και θα σας κατακτήσει!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1 πακέτο πένες ( ή βίδες)
2-3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
150-200 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί θρυμματισμένο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε το τηγάνι
Αλάτι και ελάχιστο θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τους κύβους των κολοκυθιών και τους αφήνουμε να σοταριστούν καλά απ΄όλες τις πλευρές.
Τους πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι.
Βάζουμε στο πιάτο όσα ζυμαρικά θέλουμε, προσθέτουμε τους κύβους των κολοκυθιών και τέλος το θρυμματισμένο μπλε τυρί.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο.
Καλή σας μέρα και καλά να περνάτε!
-:))
Tante Kiki
32 Comments
No