Σοκολατένιο topping με κορν φλέηκς ή μήπως σοκολατένια λιχουδιά;


Παγωτά, πανακότες, κρέμες, γιαούρτια έχουν την τιμητική τους όλο τον χρόνο και ακόμη περισσότερο τώρα το καλοκαίρι γιατί μας χαρίζουν τη γλύκα τους. Τα καταστήματα με τα παγωτά και τα παγωμένα γιαούρτια (Frozen yogurt) ανοίγουν το ένα μετά το άλλο παρά την οικονομική κρίση!!! Έτσι είναι ο Έλληνας... το φαγητό είναι μια από τις απολαύσεις που θα κόψει όταν θα τα έχει κόψει όλα τα υπόλοιπα!!! Αλλά, όταν έχει ζέστη πώς μπορείς να μην αναζητάς ένα δροσερό παγωτάκι ή ακόμα πιο καλά ένα δροσερότατο παγωτογιαουρτάκι γιατί το ...γιαουρτάκι (όχι, όχι το παγωμένο ...το απλό) είναι λίγο περιφρονημένο!!!
Κι όταν αναζητάς το παγωτάκι και το γιαουρτάκι, αναρωτιέμαι, μπορείς να το απολαύσεις σκέτο;;;; Ειδικά αν έχει γεύση βανίλια αλλά και φράουλα και καραμέλα... το συνοδευτικό του το θέλει!!! Φωνάζει κι απαιτεί ένα σιροπάκι αλλά και κάτι άλλο!!! Ξηροκάρπια, κόρν φλέηκς, σοκολάτα αλλά και μπισκοτάκια, θρυμματισμένα ή ολόκληρα είναι η καλύτερη επιλογή για ένα τέτοιο υγιεινό και γευστικότατο τοpping.
Ένα τέτοιο topping θα φτιάξουμε σήμερα που όμως είναι λίγο πονηρό ή μάλλον θέλει να μας είναι ακόμα πιο χρήσιμο κι όχι μόνον όταν απολαμβάνουμε το παγωτό ή το γιαουρτάκι μας!!! Το συγκεκριμένο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια γλυκομπουκιά που θα μας γλυκάνει αλλά χωρίς να μας φορτώσει με θερμίδες αλλά και σε μια σοκολατένια μπάρα αν το κόψουμε ανάλογα!!! Νόστιμο, υγιεινό, μικρούλι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο ανάλογα με το τί θα προσθέσουμε και τί όχι στα συστατικά του. 
Προσωπικά δεν έβαλα σταφίδες γιατί ανακάλυψα αργά (κάλλιο αργά παρά ποτέ) ότι είχαν τελειώσει αλλά δεν έβαλα και χοντροσπασμένα φουντούκια γιατί πάντα φοβάμαι για τη μικρή μας που τρελλαίνεται για τα κορν φλέηκς και τη σοκολάτα (ναιιιιιι, ξέρω τί σκέφτεστε... είμαι υπερβολική αλλά ...πάντα υπάρχει το αλλά). Ακόμη όμως και σκέτα κορν φλέηκς με μέλι και τις σοκολάτες, οι γλυκομπουκιές αυτές έγιναν καταπληκτικές... ούτε φούρνος ...ούτε τίποτε.
Λίγο λιώσιμο η σοκολάτα, μετά στο ψυγείο και τέλος σπάσιμο ή κόψιμο σε μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια αλλά και σε φέτες!!!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα πραλίνας, σε κομμάτια
50 γρ. σταγόνες πικρής κουβερτούρας
160-170 γρ. κόρν φλέηκς της αρεσκείας μας
3 κ.σ. μέλι
2-3 κ.σ. νερό
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
4 κ.σ. φουντούκια χοντροσπασμένα(προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι, τις σταγόνες κουβερτούρας και την κουβερτούρα πραλίνας και αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά (ή βάζουμε σε μπεν μαρί για μεγαλύτερη ασφάλεια) να λιώσουν.
Ύστερα, προσθέτουμε και τα κόρν φλέηκς, τις σταφίδες και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά!
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι, απλώνουμε το μίγμα και το στρώνουμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
Το βγάζουμε όταν έχει παγώσει, το θρυμματίζουμε στο μέγεθος που θέλουμε και το βάζουμε σε βάζο.
Είναι το καλύτερο topping για παγωτό, κρέμα, γιαούρτι!!!
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια από τη συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη! -:))
Tante Kiki
29 Comments
No