Κέικ ελαιολάδου με μπισκότα speculoos


Κέικ για σήμερα! Ένα κέικ διαφορετικό που είναι λίγο διαφορετικό αλλά και πολύ νόστιμο! Είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό σνακ! Για απογευματινό στον κήπο, στην παιδική χαρά ή στην παραλία, για κολατσιό και γλύκισμα στις εκδρομές μικροί και μεγάλοι θα ξετρελλαθούν από τη νοστιμιά του.
Η ιδιαιτερότητά του;;; Τα θρυμματισμένα μπισκότα που έχει μέσα αλλά και οι πολλές παραλλαγές του!! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια ιδέα με πολλές διαφορετικές όψεις που η φαντασία σας αλλά και οι επιθυμίες σας θα επιλέξουν!
Εγώ το έκανα με μπισκότα speculoos ...εσείς φτιάξτε το με ό,τι μπισκότα θέλετε. Δοκιμάστε το με τα γεμιστά σοκολατένια που λατρεύετε, με γεμιστά λεμονιού, φράουλας ή πορτοκαλιού, με digestive ή ακόμα και με petit beurres!!!
Κι αν βάλετε μπισκότα πορτοκαλιού ή λεμονιού και θέλετε οπωσδήποτε και μια ...δόση σοκολάτας... προσθέστε και 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας για να γίνει το τέλειο σνακ!!!
Δοκιμάστε το... θα ανακυκλώνετε τα μπισκότα που ξεμένουν και θα έχετε ένα υπέροχο κέικ με διαφορετική γεύση κάθε φορά!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ζάχαρη καστανή
30 γρ. μέλι
2 αυγά μεγάλου μεγέθους
100 γρ. γιαούρτι με ανανά
60 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μπισκότα speculoos θρυμματισμένα
Ζάχαρη άχνη ή γλάσο με νερό και άχνη για επικάλυψη
1 φακελάκι βανίλια Vahiné
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Βάζουμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σαν αφρός.
Ύστερα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (με το μπέικιν και το αλάτι) και το γάλα.
Μόλις το μίγμα μας ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε σε 1 κανονική φόρμα ή 2 μικρότερες και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή έως ότου δοκιμάσουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού που πρέπει να είναι καθαρή όταν βγαίνει.
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
22 Comments
No