Sablé diamant νόστιμα και εύκολα


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Οι παραμελημένες μου αναρτήσεις κοντεύουν να γεμίσουν ένα σεντούκι!!! -:)) Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για μπισκότα, τριφτά, βουτυράτα και νοστιμότατα που ταιριάζουν απίστευτα με το καφεδάκι, που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι δημιουργοί τους γιατί γίνονται με το τίποτε όπως, συνήθως, λέμε!!
Τρία απλούστατα υλικά κι ένα συνηθισμένο αρωματικό δημιουργούν μια μπισκοτένια, γλυκιά πανδαισία!!! Το μόνο που ζητούν είναι λίγη δροσιά γι αυτό...τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο πριν τα κόψουμε και τα ψήσουμε. 
Το σπίτι μοσχοβολά, διαχρονικό άρωμα βανίλιας και τα πιτσιρίκια τα λιμπίζονται (δείτε τη φωτό για του λόγου του αληθές! Η μικρή μας, αν και σκεφτική εκείνη την ώρα γιατί δεν κατεβαίναμε στη θάλασσα... μιας και τα έφτιαξα ταχύτατα στο χωριατοσπιτάκι μας, δεν τα άφησε από το χέρι της... έτσι είναι και η στενοχώρια έχει τις διεξόδους της -:)))).
Καλή και γλυκιά αρχή της εβδομάδας, λοιπόν, με ένα μπισκοτάκι για το καφεδάκι σας... κερνάω!!!! Όχι, δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο... χρειάζεται να γίνει για να σας κεράσω, δευτέρα πρωί, ένα μπισκοτάκι;;;
Κι αφού τα δείτε, τα δοκιμάσετε και τα λιμπιστείτε ...ελάτε να δούμε και τη συνταγή τους...και θα καταλάβετε τί εννοώ!!! 
ΥΛΙΚΑ για 30-34 μπισκοτάκια
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300-310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 ζάχαρη + λίγη ακόμη για επικάλυψη
1 φακελάκι ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, για 5-6 λεπτά ή έως ότου γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Στο σημείο αυτό, πολλές φορές, σταματώ το μίγμα και κάνω το τελευταίο στάδιο ζυμώνοντας με τα χέρια για να ελέγχω καλύτερα τη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη για 15-20 λεπτά στο ψυγείο.
Ανάβουμε το φούρνο της κουζίνας στους 190 βαθμούς Κελσίου για να προθερμανθεί.
Μετά, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίζουμε μ' αυτή ένα ρολό.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε το χαρτί με κρυσταλλική ζάχαρη και κυλάμε επάνω το ρολό για να "τυλιχτεί" στη ζάχαρη.
Ύστερα, κόβουμε το ρολό σε ροδέλες με πάχος 1 εκατοστό και τις τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος) ή μέχρι να γίνουν τα μπισκότα καστανά γύρω γύρω.
Πηγή: Περιοδικό  "Real taste & style", Τεύχος 44
Tante Kiki
30 Comments
No