Κοτομπουκιές παναρισμένες & ψητές


Καλημέρα σας! Θυμάμαι... μια λέξη τόσο σημαντική! Χαράζουν ανεξίτηλα τη ζωή μας και τη πορεία της οι αναμνήσεις μας. Το έχουν πει άλλωστε και οι σχετικοί επιστήμονες, οι ψυχολόγοι. Ειδικά τα βιώματα των παιδικών και τα εφηβικών χρόνων καθορίζουν εμάς και τις πράξεις μας ως ενήλικες.
Όταν, λοιπόν, κάποιος έχει όμορφες αναμνήσεις και μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να τα μεταφέρει αυτά και στις επόμενες γενιές! Όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα σπιτικό, ανάμεσα σε ενήλικες που, φυσικά είχαν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά ή δεν τα μετέφεραν ή τα μετέφεραν με έναν τρόπο καθαρά φυσιολογικό και μάλιστα ...αισιόδοξο στους μικρότερους, που ήταν πάντα γεμάτο με χρώματα κι αρώματα, που η κουζίνα του πάντα βρισκόταν σε ...υπερδιέγερση και ο κήπος του ήταν γεμάτος λαχανικά και φρούτα για την οικογενειακή κατανάλωση το μόνο που θέλεις κι εσύ είναι να τα μεταφέρεις στους μικρότερους. Όταν έχεις νιώσει όμορφα με όλα αυτά και θυμάσαι με αγάπη και τρυφερότητα αυτούς που έχουν "ταξιδέψει" το μόνο που θέλεις είναι να σε θυμούνται με τον ίδιο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος, εσωτερικός θα έλεγα αλλά και προσωπικά "εγωιστικός" ίσως που μου αρέσει να "φροντίζω" τις μικρές μας. Είναι υπέροχο να βλέπεις παιδικά ματάκια να στράφτουν και να σε κοιτάζουν με τη σιγουριά ότι θα κάνεις ό,τι μπορείς γι αυτά, είτε είναι δικά σου είτε όχι. Σου ζεσταίνει την καρδιά... και σου αφήνει μια γλυκιά γεύση στο στόμα! -:))
Για σήμερα, λοιπόν, μιαν ανάρτηση αφιερωμένη στα παιδιά (εντάξει, εντάξει σε μικρά και μεγάλα παιδιά για να μην υπάρχουν παράπονα). 
Μικρές καστανόξανθες κοτομπουκιές, γεμάτες νοστιμιά που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο ιδιότροπο, παιδικό ουρανίσκο... γιατί τα παιδιά είναι δύσκολοι κριτές αλλά και δύσκολοι "πελάτες" όσον αφορά στο φαγητό τους όσο κι αν λέμε ότι τρώνε απ' όλα. Κι αν σερβιριστούν σε ένα πιάτο με χωρίσματα μαζί με λίγες πατάτες, μερικούς κύβους αγγουροντομάτας αλλά και λίγη κέτσαπ και μουστάρδα... γίνονται ανάρπαστες. Αλλά και για τη μαμά είναι εξίσου εύκολο και γρήγορο φαγητό. 
Δοκιμάστε τις και δεν θα απογοητευτείτε...
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο σε κύβους
2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. κέτσαπ
80 γρ. παρμεζάνα Μετσόβου ή κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. σουσάμι για το τελικό πασπάλισμα
2-3 κ.σ. αλεύρι για το αρχικό πασπάλισμα
Αλάτι και πιπέρι λευκό
1 πρέζα ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, καλυμένο με αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
Σε άλλο μπολ, αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, την παρμεζάνα και το γιαούρτι.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παίρνουμε τους κύβους του κοτόπουλου και τους βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Τους τυλίγουμε καλά στο μείγμα αυτό και μετά τους βάζουμε στο μπολ με το μίγμα της μαγιονέζας.
Ανακατεύουμε καλά τους κύβους ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη μαγιονέζα.
Ύστερα, του βάζουμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Βάζουμε να ψηθούν για 30-40 λεπτά περίπου ή έως ότου πάρουν ένα καστανόξανθο χρώμα.
Συνοδεύουμε τις κοτομπουκιές με ένα μίγμα από κύβους ντομάτας, αγγουριού και φρέσκου κρεμμυδιού που τα έχουμε αλατίσει ελαφρά και, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανιτές κανονικές ή φούρνου.
Καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
36 Comments
No