Κερασένια πανακότα γιαουρτιού


Η μωβ γλυκιά πανδαισία με τις λίγες θερμίδες

Κερασένια πανακότα γιαουρτιού

Το χαρούμενο πρόσωπο μιας ξανθιάς καλλονής με το χαμόγελο που αφήνει να φανεί μια σειρά κατάλευκα δόντια σε προδιαθέτει για το όποιο πολύ ευχάριστο της συμβαίνει  και που ο καθένας θα ήθελε να του συμβεί για να έχει κι αυτός το ίδιο χαμόγελο και ύφος.
Το μάτι πέφτει στην κατάλευκη, γεμάτη κουταλιά που "οδεύει" προς το κλειστό, ακόμα, στόμα κι αμέσως μετά "κατηφορίζει" στο "κουβαδάκι" με το γιαουρτένιο παγωτό, στα άλικα σιροπορυάκια και στα κατακόκκινα φρούτα  που το συνοδεύουν και ο εγκέφαλος παίρνει το  μήνυμα ότι εκεί οφείλεται η χαρά της εν λόγω καλλονής...ετοιμάζεται να γευθεί μια ...υπέροχη, δροσερή νοστιμιά!!
Λίγο πιο κάτω, ο τίτλος σε ταξιδεύει σε κάτι που, πολλοί κοντεύουν να ξεχάσουν... "καθημερινή πολυτέλεια"!!!
Αν και όχι σε κατάσταση Nirvana, μια και η κατάσταση αυτή είναι μια κατάσταση απόλυτης ηρεμίας χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η διαφήμιση με παρασύρει!
Λευκό και μπλε που θυμίζουν Ελλάδα και θάλασσα, κόκκινα φρούτα και καφέ σοκολατένια μπισκότα... εεεεεεεε... είναι αδύνατον να αντισταθώ , εγώ η άμοιρη ...λιχούδα!!
Κι επειδή, γιαούρτι είχα, αλλά όχι ικανή ποσότητα, βλέπετε συνέπεσε και η κρίση και προσπαθώ να ψωνίζω με μέτρο προς αποφυγήν σπατάλης άνευ λόγου και αιτίας, παγωτό μεν δεν μπορούσα να κάνω αλλά μια πανακότα γιαουρτιού με κάτι κεράσια που είχαν ξεμείνει σε ένα μπολ στο ψυγείο ήταν στις γήινες δυνατότητές μου!!

Κερασένια πανακότα γιαουρτιού

Αφήνοντας, λοιπόν, την γιαουρτένια παγωτο-πανδαισία για την επόμενη μέρα, μετά την επέλαση στο σούπερ μάρκετ, κατέφυγα στην λύση της γιαουρτένιας κερασοπανακότας  που ...ουδόλως μας απογοήτευσε!! Αντιθέτως... στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών μου και απέδειξε ότι το greek yogurt κάνει θαύματα όπου κι αν τρυπώσει!!
Τώρα ελπίζω να μην χρειάζεται να μετατραπώ κι εγώ σε ξανθιά ύπαρξη, απείρου κάλλους, με την πανακότα ανά χείρας για να σας πείσω να τη δοκιμάσετε!!!-:))
Ελπίζω ότι, μια και με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας, θα σας πείσω με την απλή και κοινότυπη φράση : αυτή η κερασένια πανακότα έχει υπέροχη γεύση, άρωμα, λίγες θερμίδες και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ!!!
Γρήγορα μολύβι και χαρτί...


ΥΛΙΚΑ για 4 μπολάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 220 ml  γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή νερό)
  • 150 γρ. κεράσια πολτοποιημένα
  • 80 γρ. κεράσια κομμένα σε κομματάκια
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη granulé
Για το γαρνίρισμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή κανονική)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 4 κεράσια με το κοτσάνι τους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 150 γρ. κεράσια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι για να πολτοποιηθούν.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 80 γρ. κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Βάζουμε τη ζελατίνη σε 5 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντάς το για να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Πριν το μίγμα βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. 
  6. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό των κερασιών με το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα κεράσια.
  7. Ισομοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια ή το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να αρχίσει να σταθεροποιείται και να πήζει.
  9. Βγάζουμε το μισοπηγμένο ζελέ από το ψυγείο και με το σύρμα (όχι με το μίξερ για να μην διαλυθούν τα κομμένα κεράσια) το ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά, για να αφρατέψει.
  10. Ύστερα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά (χρειάζεται περίπου και ανάλογα με το ψυγείο 3-4 ώρες).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

* Εάν βάλουμε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια δεν χρειάζεται να έχει πήξει τόσο όσο εάν το βάλουμε σε φόρμα και θέλουμε να σταθεί καλά σε πιατέλα.

Κερασένια πανακότα γιαουρτιού
Καλή σας μέρα! -:))

Tante Kiki
46 Comments
No