Τηγανιτά κολοκυθάκια φούρνου!!!!


Καλή σας μέρα!!! Είναι καλή;;; Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν ξέρω αν σήμερα είναι μια καλή μέρα!! Θα δούμε...κι ελπίζω για το καλύτερο για τη χώρα μας και για όλους μας!!! 
Ας μπούμε στην κουζίνα μας τώρα!
Σήμερα, δεν θα σας δείξω κάποια συνταγή... απλή ή σύνθετη, εύκολη ή δύσκολη. Θα σας δείξω μια πολύ απλή τεχνική ή μάλλον ένα tip για να έχετε κολοκυθάκια ψημένα που αντικαθιστούν επάξια τα τηγανιτά... τόσο επάξια που μπορεί οι συνδαιτημόνες σας να μην καταλάβουν ότι είναι ψητά κι όχι τηγανιτά.
Ουσιαστικά, είναι μια πολύ απλή τεχνική που θα λατρέψουν όλοι όσοι δεν αγαπούν τα τηγανιτά. Μετά, λοιπόν, τις τηγανιτές πατάτες φούρνου που θα βρείτε ΕΔΩ, ήρθαν τα τηγανιτά κολοκυθάκια φούρνου !! Είναι, σίγουρα, πιο υγιεινά αλλά είναι εξίσου νόστιμα με τα τηγανιτά!!! Είναι απολύτως όμοια... το λέω και το επιβεβαιώνω. Όταν έφαγα από τα χέρια της μαμάκας μου την πρώτη φορά τέτοια κολοκυθάκια ... νόμισα ότι ήταν τηγανιτά γιατί είχαν και την ίδια εμφάνιση αλλά και γεύση!! Η μόνη τους διαφορά ότι δεν είχαν απορροφήσει πολύ λάδι!!!
Μέχρι τώρα, λοιπόν, όταν έκανα κολοκυθάκια ψητά, τα έψηνα με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς να τα αλευρώσω. Γινόταν υπέροχα αλλά φαίνονταν διαφορετικά...ακόμα και στον μουσακά όσοι έτρωγαν το καταλάβαιναν ότι κάτι διαφορετικό υπήρχε!! Αυτά όμως, προσθέτοντας το στάδιο του αλευρώματος... έγιναν απολύτως όμοια!!!!!!! Κι όχι απλώς όμοια αλλά ίσως και λίγο πιο νόστιμα μιας και δεν είχαν υπερβολικό λάδι!!!!
Την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να απολαύσουμε τηγανιτά κολοκύθια, αυτόν τον απίθανο και ελληνικότατο ουζομεζέ... παίρνουμε κολοκύθια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε  λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε προσεκτικά, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε μια λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω στο κολοκύθια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε μέσα τα ταψιά.
Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν τα κολοκύθια μας (ανάλογα πάντα με το πάχος που έχουν) και μετά τα βγάζουμε από το φούρνο.
Ταιριάζουν απίστευτα με λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο ή άνηθο!
Από την ημέρα που τα πρωτοδοκίμασα τα έχω ήδη φτιάξει τουλάχιστον 4 φορές (οι φωτό της διαδικασίας δεν είναι από την ίδια φορά γι αυτό και είναι τα μεν στρογγυλά... τα δε μακρόστενα). Όπως και να κοπούν, πάντως, είναι το ίδιο νόστιμα!
Καλή σας μέρα κι αύριο με κανονική συνταγούλα!!!
-:)))
Tante Kiki
36 Comments
No