Ρόφημα σοκολάτας και καφέ ή μήπως όχι;;;;


Καλή σας μέρα! Σάββατο σήμερα και μπροστά μας μια ή δυό μέρες ξεκούρασης και μάλιστα καλοκαιρινές αλλά ευχάριστα καλοκαιρινές... χωρίς καύσωνα!! 
Τί κάνουμε το απόγευμα του Σαββάτου;;; Χαλαρώνουμε... έτσι δεν είναι;;; Και πώς χαλαρώνουμε πάντα ή σχεδόν πάντα;;;; Με έναν καφέ που τον ευχαριστιόμαστε όσο τίποτε άλλο (τώρα σας μιλάει κάποια που λατρεύει τον καφέ αν και πίνει έναν καφέ το πρωί και έναν το βράδυ... έτσι γιατί δεν έλεγαν άδικα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι... "παν μέτρον άριστον"!!).
Τί κάνουμε όμως το πρωί της Κυριακής;;; Πίνουμε ή μάλλον απολαμβάνουμε έναν ήρεμο και χαλαρό καφέ, μερικά ψωμάκια με βουτυράκι, μαρμελάδα, τυράκια αλλά και φρούτα.  
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν θα σας προτείνω το παρακάτω ρόφημα που... καφέ δεν το λες, σοκολάτα δεν το λες, υπέροχη απόλαυση όμως το λες!!!
Κι αν σας πω ότι αποτελεί μια τέλεια πρόταση για μικρούς και μεγάλους... τι θα  πείτε;;; Ξέρω, θα σκεφτείτε...καλά τα μικρά θα πιουν καφέ;;; 
Όχι φυσικά!!!! Θα καταλάβετε σε λίγο τί εννοώ... αλλά πρώτα θα σας πω ότι η αρχική συνταγή είναι από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση" όπου την τελευταία εβδομάδα έκανα μια μικρή εξερευνητική "επιδρομή" και η δεύτερη, η παραλλαγή... ξέρετε εσείς... αυτή που της άλλαξα λίγο "τα φώτα" αλλά για καλό σκοπό, είναι δική μου!
Το αφρόγαλα στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε με ένα απλό μιξεράκι του καφέ μιας και μόλις πήρα μια πολυκαφετιέρα αλλά δεν διάβασα τις οδηγίες και φυσικά δεν την χρησιμοποίησα ακόμη!!!!!  Έτσι δοκίμασα με το μιξεράκι και σας διαβεβαιώ ότι έγινε μια χαρά (εντάξει όχι και επαγγελματικό αλλά πολύ καλό!)  
Όσο για τις μικρές... όταν το έφτιαξα για μένα και γι αυτές ...ενθουσιάστηκαν κι ένιωσαν μεγάλες... τόσο που υποσχέθηκαν ότι δεν θα ξανακάνουν φασαρίες!!!!
-:)) χαχαχαχα... ποιός τις πιστεύει!!!!!! χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ για 1 ποτήρι
Το ρόφημα για όσους πίνουν καφέ
1 φακελάκι καφέ εσπρέσο + 80 ml νερό
2 κ.γλ. ρόφημα σοκολάτας (έτοιμο με ζάχαρη) + 100 ml νερό
30 ml ζαχαρούχο γάλα
100 ml γάλα για το "χειροποίητο" αφρόγαλα
Κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα
Το ρόφημα για τους μικρούς
30 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κ.γλ. Hemo (ή κάτι αντίστοιχο)  + 120 ml γάλα ή νερό χλιαρό
100 ml γάλα για το "χειροποίητο" αφρόγαλα
Κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διαδικασία είναι ίδια και για τα δύο ροφήματα. Η διαφορά είναι ότι στο παιδικό δεν βάζουμε τον καφέ.
Βάζουμε στο ποτήρι το ζαχαρούχο γάλα και αφού διαλύσουμε τη σοκολάτα ή το 
Hemo σε χλιαρό νερό το ρίχνουμε προσεκτικά επάνω από το ζαχαρούχο γάλα. 
Εάν πρόκειται για μεγάλους, φτιάχνουμε τον καφέ και τον ρίχνουμε προσεκτικά επάνω από την σοκολάτα.
Εάν πρόκειται για μικρούς ή άτομα που δεν πίνουν καφέ απλά παραλείπουμε το συγκεκριμένο στάδιο.
Ύστερα, βάζουμε το γάλα σ' ένα ποτήρι και το χτυπάμε για 5-6 λεπτά με το μιξεράκι του καφέ αλλά κοντά στην επιφάνεια...το αφρόγαλα είναι έτοιμο!
Ρίχνουμε και το αφρόγαλα και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή λίγη κανέλα!!!
Να έχετε ένα ξεκούραστο, ξένοιαστο και πανέμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Tante Kiki
18 Comments
No