Γρήγορη τυρόπιτα της Λαμπρής, με κατίκι


Καλημέρα σας ...και πάλι εδώ!! Οι πασχαλινές προετοιμασίες τελειωμό δεν έχουν αλλά έχουν και τη χάρη τους και τις χαρές τους. Πρέπει όμως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τις νοστιμιές που θα στολίσουν το τραπέζι της Ανάστασης που δεν χρειάζεται να είναι πολλές ...λίγες και νόστιμες αρκούν. Τα υπόλοιπα συστατικά είναι η αγάπη, η διάθεση για παρέα και το κέφι για να περάσουμε ένα όμορφο Πάσχα.
Μια γρήγορη και νοστιμότατη τυρόπιτα είναι ένας πολύ καλός μεζές για το τραπέζι της Λαμπρής και για τις ώρες που περιμένουμε να ψηθεί ο οβελίας.
Είναι πολύ νόστιμη τόσο ζεστή όσο και κρύα και φυσικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αναδεικνύεται όλη η πλούσια γεύση που έχει το κατίκι, αυτό το εξαίρετο τυρί. Είναι ένα από κείνα τα εδέσματα που χρωστούν τη νοστιμιά τους αποκλειστικά και μόνον στα υλικά τους και όχι στην πολυπλοκότητα ή την ποικιλία των αρωματικών τους. Δοκιμάστε την και θα σας γοητεύσει ο συνδυασμός του συγκεκριμένου τραγανού φύλλου με την βελούδινη υφή αλλά και την υπέροχη τυρένια γεύση της γέμισης. Απλή και γρήγορη στην παρασκευή της είναι το ιδανικό πρώτο πιάτο μέχρι να τιμήσουμε το πασχαλινό αρνί ή κατσίκι. Αλλά για να μην την αδικήσω θα πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι αποτελεί ένα υπέροχο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους, σε κάθε εποχή αλλά ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουν οι ζέστες και η διατροφή όλως μας γίνεται πιο ελαφριά.
ΥΛΙΚΑ για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 36 εκ.
500 γρ. κατίκι
500 γρ. φέτα καλά θρυμματισμένη
3 αυγά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο(ή μαργαρίνη) 
100 γρ. ελαιόλαδο
1 πακέτο ψαχνιώτικο φύλλο χωριάτικο, στρογγυλό
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το κατίκι, τη θρυμματισμένη φέτα, τα αυγά και την πάπρικα.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο από το μίγμα που ήδη ετοιμάσαμε και αφού χωρίσουμε τα φύλλα στη μέση (βάζουμε τα μισά επάνω και τα μισά κάτω), στρώνουμε το πρώτο φύλλο.
Το αλείφουμε με το μίγμα βουτύρου - ελαιολάδου και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία έως ότου στρώσουμε τα φύλλα που χωρίσαμε για το κάτω μέρος της πίτας.
Ύστερα, απλώνουμε επάνω τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο τέλος, περιχύνουμε με το μίγμα ελαιολάδου - βουτύρου που μας έχει απομείνει και βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Tante Kiki
32 Comments
No