Πάσχα 2013 και Food Art!


Καλή σας μέρα!! Ελπίζω να περάσατε καλά... να απολαύσατε γεύσεις παραδοσιακές ή μη... χωρίς μετά το στομάχι σας να είναι έτοιμο να εκραγεί κι εσείς σε μια κατάσταση αποσύνθεσης περιμένοντας την πέψη, να απολαύσατε την παρέα συγγενών και φίλων αλλά και τον καλοκαιριάτικο καιρό. -:))
Ας μην ξεχάσουμε όμως και το μήνυμα της μέρας που είναι η αγάπη αλλά και η ελπίδα. Μακάρι να τα διατηρήσουμε και τα δύο όσο περισσότερο γίνεται στην καθημερινότητά μας γιατί είναι απαραίτητα ...συστατικά της ποιοτικής βελτίωσης της ζωής μας.
Όχι, δεν επανήλθα με συνταγούλα... είπαμε, συνταγούλα αύριο, γιατί από αύριο θα αρχίσουν να φαίνονται τα περισσεύματα από το μεγάλο φαγοπότι του Πάσχα και θα πρέπει να δούμε πώς θα τα διαχειριστούμε και τί δημιουργικά νόστιμο θα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας τα.
Για σήμερα, θα συνεχίσουμε τη χαλάρωση των ημερών αυτών (και για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις... σήμερα, ούτε εγώ έχω καμία διάθεση να ...μπω στην κουζίνα!!!!) με μερικές φωτογραφίες... κάποιες δικές μου και κάποιες άλλες ...πολύ εντυπωσιακές... όταν το φαγητό γίνεται τέχνη ή όταν οι δημιουργίες είναι φαγώσιμες!
Ξεκινώντας από τις δικές μου φωτογραφίες... πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό το Πάσχα απόλαυσα ...παιχνίδι με τη ζαχαρόπαστα και τα δωροτσουρεκάκια...
Χάρηκα περισσότερο, ίσως, από τα σοκολατένια σπιτάκια ...Bollywood (χαχαχαχα)... όπως τα ονόμασα μια και δε νομίζω να μπορούσε να μπει κάτι περισσότερο επάνω τους ... που ετοίμασα για κάποια πιτσιρίκια αλλά και για τις ανιψούλες μου...
Δύο πασχαλινά καλαθάκια με μπισκότα, ένα για τα δύο μεγάλα ανίψια μου κι άλλο ένα με κουνελάκια που ...γλύτωσε τη ...φωτογράφιση λόγω βιασύνης (!!!!) και που γέμισαν με χειροποίητα σοκολατάκια.
Και τώρα απολαύστε φαγητό και τέχνη... δύο σε ένα...
1- Η "μπισκοτούπολη" που δημιούργησε ο Κινέζος καλλιτέχνης Song Dong, μέσα σε κάποιο Λονδρέζικο πολυκατάστημα με 72.000 μπισκότα, καραμέλες και φρουτοκεκάκια.
2- O James Parker of Veggy Art δημιουργεί απίστευτα γλυπτά με φρούτα και λαχανικά που πολλές φορές έχουν παρουσιαστεί στο Food Network.
3- 1000 αρχιτέκτονες ερεύνησαν τη σχέση φαγητού και αρχιτεκτονικής το 2008...πού αλλού;;; Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια ενός "Συμποσίου" Αρχιτεκτονικής με ζελέ! Ανάμεσα στα κτίρια που έφτιαξαν το πιο επιβλητικό ήταν αυτό της φωτογραφίας!! (Το καλύτερο γλυκό για δίαιτα και ειδικά τώρα που ο καιρός γίνεται ζεστός ...χαχαχαχαχα).
4- Και βέβαια ποιός δεν γνωρίζει τον Carl Warner που έγινε διάσημος "σκαλίζοντας" με φοβερή δεξιοτεχνία ό,τι φαγώσιμο μπορείτε να φανταστείτε προκειμένου να φτιάξει τα ομορφότερα, κατά την άποψή μου, "φαγώσιμα τοπία".
Υλικά του τα πολύ καθημερινά... ψωμί, τυρί, φρούτα και λαχανικά. Χόρτα κάνουν το γρασίδι, φύλλα κόκκινου λάχανου γίνονται θάλασσα ηλιοβασιλέματος και κίτρινα τυριά μετατρέπονται σε σπιτάκια. Για να τα στερεώσει, ο εν λόγω καλλιτέχνης χρησιμοποιεί καρφάκια, πινέζες και κόλλα. Φυσικά, τα τοπία του φωτογραφίζονται μόλις ετοιμαστούν γιατί μετά από 1-2 μέρες έχουν χαλάσει!!!
5- Ο Γάλλος γλύπτης Christel Assante χρησιμοποιεί τσόφλια αυγών για να δημιουργήσει δαντελωτά γλυπτά, εξαιρετικά εύθραυστα.Οι δημιουργίες του αφορούν κυρίως σε αυγά που στο εσωτερικό τους φωτίζονται από μια λάμπα! Για να τελειώσει κάθε αυγό χρειάζεται 3-4 μέρες.
6- Κι όσο για τον Jim Victor περνάει ατελείωτες ώρες σε ιδιαίτερα ψυχρές συνθήκες δημιουργώντας γλυπτά σε φυσικό μέγεθος από παγωμένο βούτυρο.
Άλογα, παιδιά, αγελάδες κοσμούν τη συλλογή του. Αλλά το βούτυρο δεν αποτελεί τη μοναδική του πρώτη ύλη. Έχει φτιάξει δημιουργίες και από σοκολάτας, τυρί, φρούτα, λαχανικά αλλά και ξύλο και χαλκό!!! Ο καλός ο γλύπτης δεν περιορίζεται σε μια πρώτη ύλη!!!! 
7- Στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας, μια αρτοποιός που ονομάζεται Zhanna φτιάχνει εκπληκτικά κέικ... ίσως τα πιο περίεργα του κόσμου που είναι και πολύ μα πολύ ρεαλιστικά. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω κέικς ...
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!! Κι αύριο ...και πάλι συνταγούλα!! -:))
Tante Kiki
24 Comments
No