Μικρά μπισκοτοπεταλάκια με ταχίνι και κουβερτούρα



Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 
Μικρά, αφράτα, νόστιμα, με  επίγευση του ταχινιού, νηστίσιμα με φυτικό βούτυρο ή αρτύσιμα με βούτυρο αγελάδος, μας συνοδεύουν στον καφέ για ένα γλυκό και όμορφο ξεκίνημα της εβδομάδας. Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ξετρελαίνονται με τη γεύση τους που είναι τόσο εθιστική!! Ποτέ δεν μπορείς να φας μόνον ένα!!!


Αυτή τη φορά, με την ανανέωση της συνταγής και των φωτογραφιών τα μικρά κι αγαπημένα μπισκοτοπεταλάκια έγιναν με σοκολατένιες άκρες. Την πρώτη φορά που τα είχα φτιάξει όταν τα κορίτσια μας ήταν μικρά, ήταν μόνον με άχνη. Γιατί; Γιατί τότε, οι μικρές μας για κάποιο λόγο δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για σοκολατένιες άκρες. Το μόνο που είχαν δεχθεί ήταν άχνη όπως φαίνεται και από την παλιά φωτογραφία που ανήκει σε μια από εκείνες τις πολύτιμες οικογενειακές αναμνήσεις που τις βλέπουν και γελούν.


Σιγά σιγά, καθώς μεγάλωναν άρχισαν να εκτιμούν την σοκολάτα και μάλιστα την κουβερτούρα οπότε τα μπισκοτοπεταλάκια άρχισαν να ντύνονται και λίγο σοκολατένια, να γίνονται πότε νηστίσιμα κι άλλοτε πάλι όχι αλλά συνέχιζαν να είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους. Η αγαπημένη τους μπισκοτολιχουδιά. 


Ωστόσο, ό,τι και να γράψω εγώ, εσύ πρέπει να τα δοκιμάσεις για να καταλάβεις τη νοστιμιά τους! Εξάλλου είναι τόσο απλή η παρασκευή τους και... πίστεψέ με... είτε νηστίσιμα είτε αρτύσιμα είναι πεντανόστιμα. Δοκίμασέ τα και θα χαρώ να έχω τις εντυπώσεις σου!


Μικρά μπισκοτοπεταλάκια με ταχίνι και κουβερτούρα
                Μικρά μπισκοτοπεταλάκια με ταχίνι και κουβερτούρα
               Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μικρά, νόστιμα, νηστίσιμα ή όχι θα γίνουν τα αγαπημένα σου
Μερίδες: 25-30 μπισκοτάκια
ΥΛΙΚΑ 
    • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 3 κ.σ. ταχίνι
    • 100 γρ. φυτικό βούτυρο (ή βούτυρο αγελάδος)
    • 50 γρ. αμυγδαλόσκονη
    • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 φακελάκι βανίλια (ή μια κάψουλα βανιλίνης)

    Επιπλέον
    • 1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας
    • 1 κ.σ. ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο)
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        2. Βάζουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου πετύχουμε ένα αφράτο μίγμα.
        3. Ύστερα, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το ταχίνι, τη βανίλια και το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
        4. ζυμώνοντας προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου πετύχουμε μια  ζύμη ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
        5. Πλάθουμε μικρά πεταλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια
        6. Προαιρετικά, πριν πλάσουμε τα πεταλάκια, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει περισσότερο και να πλάθονται πιο εύκολα.
        7. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.
        8. Όταν βγάλουμε τα πεταλάκια από το φούρνο θα είναι μαλακά μέχρι να κρυώσουν γι αυτό και δεν πρέπει να τα μετακινήσουμε.
        9. Μέχρι να κρυώσουν, βάζουμε σε μπολ τις σταγόνες κουβερτούρας και το ηλιέλαιο, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων να λιώσουν.
        10. Αφού τα μπισκοτάκια κρυώσουν είτε τα πασπαλίζουμε με άχνη (αν δεν θέλουμε κουβερτούρα) είτε καλύπτουμε τις δύο άκρες τους με κουβερτούρα και αφήνουμε να στεγνώσουν (φυσικά εκτός ψυγείου).

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : Update συνταγής και φωτογραφιών 17/4/24

        Tante Kiki
        24 Comments
        No