Μπισκοτάκια με λιαστές ντομάτες και βασιλικό


Καλή σας μέρα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!
Μια ηλιόλουστη μέρα ξημέρωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στη σειρά χωρίς μουντάδα και υγρασία. Νομίζω ότι επιτέλους έφτασε η άνοιξη!! Από μόνο του αυτό το γεγονός μας χαρίζει έστω και λίγη καλή διάθεση και αισιοδοξία. Αν το συνδυάσουμε και με το ότι έχουμε μπροστά μας Σαββατοκύριακο, νομίζω ότι αξίζει να το ...γιορτάσουμε! 
Γι αυτό σήμερα έχω να σας προτείνω ένα διαφορετικό μπισκοτάκι, αυτοσχέδιο μεν, νοστιμότατο και μεσογειακότατο δε!!! Ένα μπισκοτάκι που του ταιριάζει απίστευτα λίγη κρύα μπυρίτσα (ακούς Σκοτεινούλα;;;;) τώρα πια μπύρα ακριβώς δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι η Dark Chef είναι πιο ειδική να  μας ενημερώσει επί του θέματος γιατί είναι εξπέρ!!! -:)))
Πάντως, ένα θα σας πω... αυτά τα μπισκοτάκια με το λίγο αλεύρι ολικής άλεσης, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό αλλά και τους κόκκους ροζ πιπεριού να ...σκάνε απρόσμενα στο στόμα και να μας χαρίζουν ένα πολύ πικάντικο άρωμα είναι ό,τι πρέπει για βραδιές με φίλους ή για βραδιές μπροστά στην τηλεόραση με ένα καλό φιλμ που θα μας προτείνει η Cine Marion.-:)))
Είδατε;;;; Σας έχω έτοιμο το πρόγραμμα για το Σαββατόβραδο!!!
Μια σημείωση μόνον... εάν δεν σας αρέσει το ροζ πιπέρι απλά παραλείψτε το και απολαύστε το μεσογειακό αλμυρό μπισκοτάκι!!
Επίσης, προσοχή στο πόσο αλμυρό θα είναι το κεφαλοτύρι σας! Ανάλογα μ' αυτό το δεδομένο θα προσθέσετε και το αντίστοιχο πιπέρι!!!
ΥΛΙΚΑ
100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ
50 ml ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες
50 ml νερό (ή γάλα), σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. φουντούκια, αλεσμένο σε σκόνη
60 γρ. κεφαλοτύρι, ψιλοτριμμένο
80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 
4-5 φέτες λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. βασιλικό ξερό
1 πρέζα πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κ.γλ. ροζ πιπέρι, σε κόκκους (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο λάδια, το νερό (ή γάλα) τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι, το κεφαλοτύρι και τα φουντούκια.
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε στην αρχή που το μίγμα είναι αραιό με ένα κουτάλι και μόλις πηχτώσει αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αν θέλουμε, αν δηλαδή μας αρέσει, βάζουμε και το ροζ πιπέρι.
Ζυμώνουμε τα μπισκότα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα μπισκοτάκια είναι ακόμα μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Απολαμβάνουμε με κρύα μπυρίτσα ή σκέτα!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! 
Tante Kiki
21 Comments
No