Φριτάτα με σπανάκι, πατάτες και τυρί


...η πράσινη φριτάτα
Καλησπέρα σας!  Σάββατο σήμερα! Για κάποιους μέρα ξεκούρασης και γι άλλους μέρα εργάσιμη! Για μένα και τα δύο μαζί! Μέρα που απλά, κάνω διαφορετικές δουλειές από τις καθημερινές!! Τί σημαίνει αυτό;;; Πολύ απλά ότι το Σαββατιάτικο γεύμα μου είναι συνήθως κάτι απλό και γρήγορο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαρνούμαι τη νοστιμιά! Κι όταν σκέφτομαι ένα γρήγορο γεύμα, τις περισσότερες φορές το μυαλό μου αυτόματα πηγαίνει στα αβγά, στις ομελέτες, στις φριτάτες. 
Τις ομελέτες τις λατρεύω αλλά προτιμώ τις φριτάτες γιατί ανήκουν σε μια πιο υγιεινή κατηγορία. Οι Ιταλοί τις σερβίρουν σε τρίγωνα και οι Ισπανοί τις θεωρούν ανοιχτές πίτσες. Όπως και νάχει, οι φριτάτες καλύπτουν με νοστιμιά και μεγάλη ποικιλία υλικών την ανάγκη μας για ένα γεύμα χωρίς πολύ κόπο και χρόνο!
Θέλετε ακόμα μία συνταγή για φριτάτα;;; Είστε πρόθυμοι να τη δοκιμάσετε;;
Αν ναι, ελάτε μαζί μου να την ετοιμάσουμε...
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 βρασμένες πατάτες σε θρυμματισμένες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 8 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα του ταψιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  2. Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το σχοινόπρασο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  3. Ύστερα, βάζουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο ταψί που το έχουμε αλείψει με λάδι. 
  4. Προσθέτουμε τις θρυματισμένες πατάτες και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά το μίγμα.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο .
  6. Ρίχνουμε το μίγμα των αβγών επάνω στα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή έως ότου αποκτήσει ένα χρυσόξανθο χρώμα.
  7. Σερβίρουμε τη φριτάτα ζεστή ή χλιαρή συνοδευμένη με λίγη ντομάτα και μια φέτα φρυγανισμένο ψωμάκι.
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Tante Kiki
28 Comments
No