Καλαμαράκια με καστανό ρύζι σε δεκαπέντε λεπτά


Καλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Για σήμερα μια θαλασσινή πρόταση! Μικρά καλαμαράκια με ρύζι... καθόλου πρωτότυπα μα πολύ νόστιμα! Τελικά μου φαίνεται ότι το food blogging μου έκανε καλό, όπως λέει χαρακτηριστικά η μαμά μου! Αρχίζω να τρώω και θαλασσινά, με μια σχετική άνεση!!!
Τα θαλασσινά και τα ψάρια που εγώ δεν ήθελα ούτε να τα αντικρύσω... τώρα τα αντιμετωπίζω αξιοπρεπώς και μάλιστα αρχίζω να τα καταναλώνω!!! Σκεφτείτε ένα άτομο που ενήλικο πια... αντιμετωπίζει τα ψαρικά και τα θαλασσινά με τον χαρακτηρισμό "μπλιααχχ" κι ας έχει μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα κι ας τρώνε οι υπόλοιποι της οικογένειάς του ψάρια συχνά πυκνά!!! 'Εχω φάει κράξιμο!!!! χαχαχαχα Για να μη μιλήσω για σκηνές απείρου κάλλους σε ψαροταβέρνες, τα καλοκαιρινά βραδάκια παρέα με φίλους όπου η ...χωριάτικη σαλάτα και τα τηγανιτά κολοκυθάκια, πατάτες, τυροκροτέτες και τα συναφή πήγαιναν σύννεφο!!!
Αλλά ...όλα εδώ πληρώνονται!!! Να, κάποια στιγμή, η φαεινή ιδέα να ξεκινήσω food blog!!! Και τώρα τί κάνουμε;;;; Μαγειρεύουμε ό,τι θέλουμε εμείς!!! Ναι αλλά... στη ζωή μου πάντα υπήρχε αυτό το "αλλά", όπως και η προσωπική ανάγκη όταν κάνω κάτι να το κάνω όσο μπορώ πιο σωστά... και ιδού η  ...κατάληξη!!!! χαχαχα ...Άρχισα να τρώω θαλασσινά και ψάρια,  δειλά μεν και σε μικρές ποσότητες αλλά με αυξητική τάση θα πρόσθετα!! "Επιτέλους!" ακούστηκαν οι φωνές που τόσο καιρό προσπαθούσαν να δρομολογήσουν τις εξελίξεις (ούτε ψαράδες να ήταν και να μου πουλούσαν ψάρια!!!) χαχαχα 
Έτσι είναι όμως, ειδικά οι μαμάδες και οι μπαμπάδες... όσο κι αν μεγαλώσει το βλαστάρι τους πάντα θα δίνουν συμβουλές και θα νοιάζονται για όσα θεωρούν ότι πρέπει να τρώει ή να κάνει!! Το καταλαβαίνω τώρα που απέκτησα τις ανιψούλες μου και είναι σαν εμένα ...δύσκολες στο φαγητό γιατί αυτόν το τίτλο τον κατείχα επάξια για πάρα πολλά χρόνια!!!  -:)))
Κλείνοντας και προτού περάσω στη συνταγούλα... ένα έχω να σας πω... οι γονείς που έχουν άφαγα παιδιά ας μην ανησυχούν γιατί με τα χρόνια όλα αλλάζουν!!! 
Και τώρα στο κλασσικό αλλά πολύ αρωματικό και νόστιμο πιάτο που σας ετοίμασα ( και, πιστέψτε με όσοι δεν τρώτε ψάρια και θαλασσινά ...δεν "μυρίζει ψαρίλα" όπως συνηθίζω να λέω!!!) -:))
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
400 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες ή κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνον το πράσινο μέρος
2 φλ.τσ. ρύζι καστανό του δεκαλέπτου
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι 
1-2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα καλαμάρια σε νερό με λίγο γάλα και σόδα φαγητού (σκόνη) και τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο και τον μαϊντανό στο multi και τα ψιλοκόβουμε με διακεκομμένη λειτουργία γιατί δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν.
Ύστερα, τα ξεπλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αρωματικά και το κουκουνάρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Ύστερα, προσθέτουμε 300 ml νερό ζεστό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει το ριζότο μας.
Μόλις δούμε ότι το νερό τελειώνει, προσθέτουμε άλλα 200 ml και αφήνουμε και πάλι το φαγητό μας να βράσει έως ότου απορροφηθεί κι αυτό το νερό.
Μέσα σε 10-15 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Tante Kiki
26 Comments
No