Ψίχουλα ψωμιού γίνονται υλικό για... πανάρισμα


Δεν πετάμε τίποτε! Βασική αρχή και όχι μόνον για την εποχή και τη χώρα μας αλλά γενικότερα... Είναι αρκετά εύκολο να πείσουμε κάποιον ή μάλλον πιστεύω ότι δεν υπάρχει πια άνθρωπος που να μην σκέφτεται να πετάξει τρόφιμα από την κουζίνα του ειδικά αν σκεφτεί πόσοι άνθρωποι σήμερα πεινούν.
Το συγκεκριμένο υλικό παναρίσματος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κατ' αρχάς είναι κατά πολύ νοστιμότερο από μια απλή γαλέτα γιατί είναι πικάντικο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπαγιάτικο ψωμί για να το φτιάξουμε και φυσικά, μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές χρησιμοποιώντας τα μπαχαρικά που μας αρέσουν ανάλογα με το τί θα πανάρουμε.
Γίνεται πολύ εύκολα, μέσα σε 15 λεπτά συνολικά, είναι γεμάτο άρωμα και γεύση και μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα χωρίς πάθει τίποτε αρκεί να είναι σε αεροστεγές μπολ ή γυάλινο βάζο!
Πάμε να δούμε τη συνταγή του και περάστε αμέσως στην εφαρμογή της... ειδικά αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί (όχι ότι δεν γίνεται και από φρέσκο ψωμί! -:))
ΥΛΙΚΑ 
2 φλ.τσ. ψίχουλα ψωμιού 
2 κ.σ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου (ή ελαιόλαδο)
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. ρίγανη*
1 κ.γλ. μαϊντανό ιδιαίτερα ψιλοκομμένο*
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε το ψωμί στο multi και το θρυμματίζουμε.
Ύστερα, καλύπτουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα τα ψίχουλα του ψωμιού.
Εάν το ψωμί δεν είναι κομμένο σε πολύ μικρά ψίχουλα δεν μας πειράζει γιατί θα το ξαναπεράσουμε από το multi.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό ή κεραμικό τηγάνι, βάζουμε τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί και αφρίσει ελαφρώς (εάν πρόκειται για μαργαρίνη) προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά και μετά περιχύνουμε μ'αυτό τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού το αρωματικό μας μείγμα μαργαρίνης.
Βάζουμε στο φούρνο το ταψάκι μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά έως ότου τα ψίχουλα χρυσίσουν και γίνουν τραγανά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξαναπερνάμε στο multi για να τα κάνουμε πιο μικρά. 
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πανάρουμε κοτόπουλο ή σνίτσελ ή να τα πασπαλίσουμε επάνω σε σαλάτα ή ακόμη και σε μακαρόνια μαζί με λίγο κεφαλοτύρι (οπότε ή δεν προσθέτουμε αλάτι ή δεν χρησιμοποιούμε πολύ κεφαλοτύρι).
* Η ρίγανη και ο μαϊντανός μπορούν να αντικατασταθούν από οποιοδήποτε αρωματικό ή μπαχαρικό, όπως επίσης να μην μπει σκόρδο και αλάτι.
Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσουμε τη γεύση που θέλουμε!!! -:)))
Καλή σας μέρα!!!
Tante Kiki
30 Comments
No