Σοκοπραλίνες... μικρές και προκλητικές


Καλό και γλυκό μήνα!!! Έφτασε ο Φεβρουάριος κι έρχεται τρέχοντας το καρναβάλι και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.  Μέχρι τότε όμως... μπορείς να κάνεις χωρίς σοκολάτα;;; Εγώ πάντως την αμαρτία μου την λέω και ...αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία... έτσι δεν λένε;;; Οπότε σας εξομολογούμαι ότι δεν μπορώ χωρίς σοκολάτα αλλά ακόμη περισσότερο δεν μπορώ χωρίς κάποια συνταιριάσματά της όπως σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού αλλά και σοκολάτα με πορτοκάλι. Την πρώτη την έχω δοκιμάσει άπειρες φορές και σε πάρα πολλές μορφές, τη δεύτερη πάλι, χωρίς κι εγώ να γνωρίζω το γιατί σε ελάχιστες μορφές αν και ήδη την έχω προγραμματίσει. Μη μου πείτε ότι δεν βρίσκετε αυτούς τους δύο συνδυασμούς πάρα πολύ λαχταριστούς;;; Μη βιαστείτε... προτού απαντήσετε, σκεφτείτε...Noυαζέτα, Νουτέλα και τόσα άλλα πολύ δημοφιλή προϊόντα... όπως και να λέγεται το τελικό προϊόν... διεγείρει άμεσα τους σιελογόνους αδένες μας!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους έφτιαξα τα παρακάτω σοκολατάκια! Κι όχι μόνον γι αυτούς ... αλλά και για πολλούς άλλους όπως το ότι αυτά τα σοκολατάκια είναι πανεύκολα, κάνουν για δωράκι χειροποίητο, έχουν καταπληκτική γεύση (ειδικά για τους σοκολατομανείς), κάθονται ήσυχα στο ψυγείο και δεν χαλάνε εύκολα κι όποτε νιώθεις εκείνη τη γνώριμη ανάγκη για γλυκό και το σάκχαρο είναι στα "πατώματα", πολύ απλά ανοίγεις το ψυγείο, μετά ανοίγεις το δοχείο που τα έχεις αποθηκευμένα κι ενώ ένα σοκολατοανθρωπάκι γίνεται θυσία... εσύ ανεβαίνεις στα ουράνια!!!
Ελάτε, ας μην καθυστερούμε... πάμε να δούμε τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 40 σοκολατάκια (ανάλογα με το μέγεθος)
200 γρ. κουβερτούρα πικρή, σε κομμάτια
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
220 γρ. πραλίνα φουντουκιού καλά αλεσμένη στο multi 
Για την πραλίνα φουντουκιού
1 φλ.τσ. φουντούκια
1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κ.σ. νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα ετοιμάζουμε την πραλίνα φουντουκιού
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει με μια ξύλινη κουτάλα, μαζεύουμε τυχόν κρυστάλλους ζάχαρης από τα τοιχώματα του τηγανιού και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια.
Τα ανακατεύουμε για να πάει παντού η καραμέλα, τα βγάζουμε από το τηγανάκι και τα βάζουμε σε μια ανοξείδωτη επιφάνεια που την έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Προσωπικά, βάζω ανάποδα ένα ανοξείδωτο ταψί και τα βάζω επάνω.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά με ένα μαχαίρι, πολύ προσεκτικά σπάμε σε κομμάτια την πραλίνα φουντουκιού.
Κάποια από τα κομμάτια τα κρατάμε για να στολίσουμε την τούρτα και τα άλλα τα βάζουμε στο multi και τα θρυμματίζουμε για να την πασπαλίσουμε.
Κάνουμε τα σοκολατάκια
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. 
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις φορμίτσες μας προσεκτικά με ένα μικρό κουταλάκι ή ακόμα καλύτερα.
Βάζουμε στο ψυγείο ή αν βιαζόμαστε βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν καλά και μετά μετακινούμε στο ψυγείο για λίγο ακόμα.
Αφού στερεοποιηθούν, βγάζουμε από τη φόρμα και διατηρούμε σε γυάλινο βάζο μέσα ή έξω από το ψυγείο.
Tante Kiki
35 Comments
No