Εβδομαδιαίο μενού Νο 9 και βραβείο εις διπλούν


Καλησπέρα σας! Κυριακή απόγευμα (τί απόγευμα...βράδυασε για να κάνω ποστ σήμερα!!!) κι ας ξεκλέψουμε λίγο χρόνο μετά το μεσημεριανό μας τραπέζι και τον απογευματινό καφέ για να οργανώσουμε την εβδομάδα που μας έρχεται! Έτσι κι αλλιώς ο καιρός είναι μουντός και, τουλάχιστον εμένα, δεν μου κάνει αίσθηση το να αφήσω το σπίτι και να βγω έξω. 
Εξάλλου, το Σάββατο το πρωί πήγα για ένα καφεδάκι με μια φίλη σε γνωστό καφέ της πόλης μας που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Εντυπωσιάστηκα γιατί ένα μεγάλο μέρος των πελατών ήταν κυρίες μεγάλης ηλικίας, μακιγιαρισμένες και ντυμένες κομψά, που, γεμάτες κέφι, συνομιλούσαν μεταξύ τους. Όμορφη εικόνα της τρίτης ηλικίας!!! Τις χάρηκα!!! Εκεί, μέσα σε μια καλοφτιαγμένη και καλοφωτισμένη αίθουσα με τους πολυελαίους να λαμπιρίζουν και να προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση της πολυτέλειας... ταξίδεψα... ταξίδεψα γεμάτη μελαγχολία λίγα χρόνια πριν ...όπου η καθημερινότητα ήταν αλλιώς! Τί να γίνει όμως, ζωή είναι κι έχει γυρίσματα. Η θετική σκέψη και η ελπίδα είναι το παν για να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι συμβαίνει. Βέβαια, μέσα σ' αυτή την αίθουσα γνώρισα και μια πολύ καλή φίλη που με επισκέπτεται καθημερινά στο μπλογκοσπιτάκι μου και χάρηκα αφάνταστα. Υπέροχο άτομο, γλυκό, χαμογελαστό, γεμάτο θετική ενέργεια... μια φιλία ξεκίνησε τόσο όμορφα!
Έτσι σήμερα, απολαμβάνω την ηρεμία της ...γωνιάς μου και της παρέας σας!
Ας πάμε όμως στο μενού αυτής της εβδομάδας!
Δευτέρα:          Τάρτα - στραπατσάδα
Τρίτη:               Καταϊφι αλμυρό με διάφορες γεμίσεις 
Τετάρτη:           Σπαγγέτι με πέστο σπανακιού και ψωμί
Πέμπτη:              Κεφτέδες με σταρένιο τραχανά και πράσα
Παρασκευή:        Ρεβίθια στο φούρνο   
Σάββατο:           Πηλιορείτικη κοτόπιτα
Κυριακή:            Τηγανιά σπέσιαλ
Το γλυκό της εβδομάδας : Κρέμα λεμονιού με σάλτσα μελιού και φιστίκια Αιγίνης
Το σνακ της εβδομάδας: Τυροπιτάκια φούρνου
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω 2 πολύ αγαπημένα μπλογκοσπιτάκια, την αγαπημένη "Γιαγιά Κασσιανή" με τις πανέμορφες αναρτήσεις της που με ταξιδεύουν υπέροχα και το "Είμαι παιδί" που με ξανακάνει παιδί με τα τόσο όμορφα θέματα που μας παρουσιάζει,  για το βραβείο που χάρισαν στο "Tante Kiki".
Αλλά για 'κείνο που θα ήθελα να ευχαριστήσω κυρίως τις δύο αγαπημένες μπλογκοφίλες, όπως και όλους εσάς που δυόμισι χρόνια τώρα είστε δίπλα μου και με στηρίζετε με την αγάπη σας, είναι τα υπέροχα λόγια τους και η αίσθηση ότι οι συνταγές μου σας αρέσουν και σας φαίνονται χρήσιμες. Η αίσθηση αυτής της αγάπης και της χρησιμότητας, πιστέψτε με, με κάνει να συγκινούμαι και να νιώθω υπέροχα για τη στιγμή που πάτησα το "κουμπάκι" που έγραφε "δημοσίευση" και βγήκα εκεί έξω... για να μπω στην μεγάλη μπλογκογειτονιά και να γνωρίσω τόσες φίλες, να έχω τόσες εμπειρίες περισσότερο ή λιγότερο όμορφες (ευτυχώς οι δεύτερες είναι απειροελάχιστες) και να μάθω κι εγώ τόσα καινούρια πράγματα.
Οι κανόνες είναι: 1- να πω 11 πράγματα για μένα και 2- να το χαρίσω σε 11 blogs.
Κι αρχίζω με τα 11 πράγματα για μένα, όπως ακριβώς μου έρχονται στο μυαλό...
1- Σιχαίνομαι το ψέμα, την έλλειψη αξιοπρέπειας και την έλλειψη σεβασμού στον εαυτό μας και στους άλλους. Γενικά σιχαίνομαι την έλλειψη αξιών.
2- Είμαι καλοπροαίρετο άτομο, που δεν θα πειράξω (εσκεμμένα τουλάχιστον) κανένα αλλά απαιτώ και από τους άλλους να μην με ενοχλούν.
3- Λατρεύω τα παιδιά και συνεννοούμαι μια χαρά μαζί τους (ίσως και... καλύτερα απ' ότι με τους μεγάλους... μάλλον γιατί δεν μεγάλωσα ποτέ όπως λένε οι κακές γλώσσες και συνεχίζω να "ταξιδεύω στη ζωή" πάνω σε ένα ροζ σύννεφο).
4- Λατρεύω τα ταξίδια (αν και τώρα τελευταία δεν κάνω συχνά και θα έρθει κάποια στιγμή που θα "ανέβω" στο πρώτο αεροπλάνο που θα βρω μπροστά μου κι όπου πάει... φυσικά αστειεύομαι. -:))
5- Είμαι απίστευτα λιχούδα όσον αφορά στα γλυκά και πολύ περισσότερο εγκρατής στα φαγητά.
6- Λατρεύω τις ανιψιές μου (αν και το ξέρετε ήδη), είμαι "χαζοθεία" και θα ήθελα να τους χαρίσω τον κόσμο όλο... και για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι λατρεύω και την οικογένειά μου, τον καλό μου (έστω και μετά από 20 χρόνια ...χιχιχι) και τους φίλους μου.
7- Μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνία αλλά και να ζωγραφίζω, να ασχολούμαι με τον κήπο και να κολυμπώ αλλά μου αρέσει και η μοναξιά που, μερικές φορές, την αποζητώ για να "μαζέψω" εμένα, τις σκέψεις μου, τις δυνάμεις μου.
8- Σιχαίνομαι να με βλέπουν όταν είμαι άρρωστη και τότε ...κλείνομαι στον εαυτό μου για να πάρω δυνάμεις.
9- Αγαπώ τη δουλειά μου σαν καθηγήτρια αλλά όνειρό μου είναι να αποκτήσω κάποτε (αργά ή γρήγορα) ένα εργαστήριο με μαγαζάκι που θα φτιάχνω όλα όσα μου αρέσουν.
10- Είμαι πολύ γκρινιάρα όταν αλλάζω κινητό ή φωτογραφική ή υπολογιστή αλλά  πάλι δεν μπορώ να το αποφύγω γιατί λατρεύω την τεχνολογία.
11- Ονειρεύομαι ένα σπίτι που να "μεγαλώνει" αυτόματα ανάλογα με το πόσα βιβλία ή περιοδικά έχω και να τα τακτοποιεί αυτόματα σε βιβλιοθήκες κατά θέμα, όπως και τη ντουλάπα μου! Ααααα! ξέχασα κι ένα ρομπότ που θα σιδερώνει, θα πλένει το αυτοκίνητο αλλά όχι τα μπαλκόνια που είναι η αγαπημένη μου δουλειά!
Και τώρα θα ήθελα να χαρίσω το βραβείο σε 11 φιλικά blogs (αν και θα ήθελα να το χαρίσω σε όλα τα αγαπημένα μπλογκογειτονάκια για την υπέροχη δουλειά τους και την φιλία τους).
1- Στην γλυκιά Χρυσαυγή και το "Food for thought" για τις νοστιμιές της, τις φωτό της αλλά και τα κείμενά της.
2- Στο "Παίζουμε μαζί" γιατί περιμένω σαν παιδί τις αναρτήσεις του - έκπληξη για να βρίσκω θέματα για τις ανιψιές μου.
3- Στην Μαρίνα και το υπέροχο "Laboratorio" της για τις νόστιμες αναρτήσεις της και τις πληροφορίες που τις συνοδεύουν.
4- Στην ταλαντούχα Σωσώ και τον "Παράκελσο" για τις υπέροχες δημιουργίες της αλλά και για τις γνώσεις που μας χαρίζει.
5- Στην Κατερίνα και το "Kapaworld" για τα εκπληκτικά της κείμενα που πάρα πολύ συχνά με βοηθούν να καταλάβω τί συμβαίνει με τα παιδιά και όχι μόνον.
6- Στην αδερφή της Κατερίνας, την γλυκιά Λίτσα και το μπλογκοσπιτάκι της "Home is where your story begins" για τις υπέροχες ιδέες της σχετικά με το πώς ομορφαίνει η καθημερινότητά μας και ο χώρος μας.
7- Στην πολυπράγμονα Ζαμπία, του "Kitchen stories" και τα υπέροχα πιάτα της αλλά και τις φωτό της.
8- Στην Αναστασία του πανέμορφου "Sundayspoon" για τις υπέροχες αναρτήσεις της που συνδυάζουν κείμενο, φωτογραφία και νοστιμιά με έναν τρόπο που λατρεύω.
9- Στην γλυκιά Ερμιόνη και το "Τhe one with the all tastes" για τις πολύ ωραίες αναρτήσεις της και τις φωτό της.
10- Στην Μπέττυ  του "Αnthivolon" και τα υπέρκομψα κοσμήματά της.
11- Στην Dark Chef και τα "Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα" της με τις μυστηριακές, παράξενες και υπέροχες αναρτήσεις της.
Καλό σας βράδυ και καλή εβδομάδα!
Tante Kiki
24 Comments
No