Φριτάτα λαχανικών


Καλημέρα σας! Τί θα λέγατε για μια λαχταριστή φριτάτα; Προσωπικά λατρεύω τις φριτάτες! Είναι πιάτα με εύκολη και όχι χρονοβόρα (σχετικά) προετοιμασία που μπορούν να γίνουν από πιάτα διαίτης έως υπερχορταστικά πιάτα γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Έχουν όμως κι άλλα πλεονεκτήματα...
όπως το ότι είναι πιάτα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακυκλώσουμε περισσεύματα φαγητών και να τα μετατρέψουμε σε λαχταριστές λιχουδιές άνευ προηγουμένου που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα αλλά και το ότι μπορούν να γίνουν από συνοδευτικά έως ορεκτικά και κυρίως γεύματα. Αφήστε που στις μέρες μας... είναι και οικονομικά (σχετικά γιατί τα πάντα είναι σχετικά).
Για να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου... στο σπίτι τους έχω τρελλάνει με τις φριτάτες και την αγάπη μου γι αυτές!! Αλλά δεν είμαι μόνον εγώ, είναι και η αδερφούλα μου που έχει επίσης το ίδιο "κολληματάκι" με τις φριτάτες! -:)) Ναι, ναι... οι διάφορες φριτάτες ...πάνε κι έρχονται!!! Καλά, μην φανταστείτε ότι δεν μαγειρεύουμε ή δεν τρώμε κι άλλα πράγματα γιατί αν ήταν έτσι...πάει... θα μας έτρωγαν οι υπόλοιποι και ειδικά οι μικρές μας που δεν τρώνε ...με τίποτε αυγό!!!!! Πώς μας προέκυψαν αυτά τα παιδιά να μην τρώνε αυγό σ' ένα σπίτι όπου όλοι τρώνε αυγά... άγνωστο!!! Κι αν η επιστήμη το εξηγήσει ας με ενημερώσει για να καταλάβω!!! χαχαχαχα
Πάντως, είναι άδικο να σε "πειράζουν" γιατί λατρεύεις τις φριτάτες... τώρα θα σας πω τον πόνο μου... τις προάλλες μια φίλη μου είπε ότι θα μου φέρει δώρο στη γιορτή μου 2 κότες!!!!!!!!!! Απαράδεκτοοοο!!! Μόνον 2 κότες!!!!! Τί να μου κάνουν εμένα 2 κότες;;;; χαχαχαχα  Τέλος πάντων!
Επιστρέφοντας χαρούμενη στη φριτάτα ...θέλετε να μου κάνετε παρεούλα στην κουζίνα και να την φτιάξουμε μαζί;;;; Άντε πάμε... είπαμε είναι γρήγορο φαγητό αλλά μια προετοιμασία την έχει...
ΥΛΙΚΑ 4-6 άτομα
1 συσκευασία κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών
200-300 γρ. φρέσκο μπρόκολο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4-5 λουκάνικα βραστά, σε κομμάτια
10 φέτες πάριζα, σε κομμάτια
10-11 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βυθίζουμε για 2-3 λεπτά το μπρόκολο σε νερό που βράζει ή το βράζουμε για 5 λεπτά στον ατμό.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά, βάζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά σε νερό που βράζει και τα βράζουμε επίσης για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί με διάμετρο 24-26 εκατοστά.
Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και από πάνω τοποθετούμε τα ανάμεικτα λαχανικά και το μπρόκολο.
Προσθέτουμε τη φέτα, την πάριζα και το λουκάνικο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί η φριτάτα για 45 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδοψηθεί η επιφάνειά της.
Αφήνουμε στο ταψί για 5-10 λεπτά να "μεστώσουν" τα αρώματά της και μετά σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί... δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.
Tante Kiki
35 Comments
No