Λαχταριστές ροδέλες κρεμμυδιού ή onion rings


Καλημέρα σας! Για σήμερα ένα νοστιμότατο σνακ, ίσως όχι παραδοσιακά ελληνικό, αλλά δεν πειράζει καμιά φορά η γεύση δεν έχει πατρίδα! Τί θα δούμε σήμερα;;; Μα τί άλλο, πέρα από τηγανιτές, χρυσόξανθες ροδέλες κρεμμυδιού, τραγανές και πεντανόστιμες, μέσα σε χυλό.
Εδώ που τα λέμε, με έναν χυλό... θρεπτικό σαν αυτόν ... γιατί όχι;;; Ακόμη και τα πιτσιρίκια μπορούν να απολαύσουν τις ροδέλες αυτές μιας και, εδώ που τα λέμε, λίγα είναι τα μικρά που αγαπούν το κρεμμύδι (για να μην πω ότι υπάρχουν και μεγάλοι που το αντιμετωπίζουν με μια σχετική προκατάληψη!!!!!!). Οικονομικό σνακ ή μεζές που, όμως, ικανοποιεί απόλυτα γευστικά και που μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια ένα ωραιότατο συνοδευτικό για μπιφτέκι (τύπου burger) αλλά και για κοτόπουλο ψητό.
Τη συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα στο Femme Actuelle και την προσάρμοσα για να τη φέρω εκεί που ήθελα...
ΥΛΙΚΑ
3-4 κρεμμύδια 
Για το χυλό
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. κόρν φλάουρ
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αβγό μεγάλο
240-250 ml νερό κρύο από το ψυγείο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το χυλό
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι, το μπέικιν, το κόρν φλάουρ και σταδιακά προσθέτουμε το νερό, έως ότου έχουμε έναν χυλό ημίρρευστο. 
Ύστερα ξεχωρίζουμε τις ροδέλες και τις βουτάμε σταδιακά στον χυλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις ροδέλες έως ότου γίνουν χρυσόξανθες σαν ...λουκουμάδες.
Μόλις οι ροδέλες τηγανίζονται, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το παραπάνω λάδι τους.
Ύστερα, τις απολαμβάνουμε ζεστές ή χλιαρές γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν είναι κρύες ...χάνουν από τη νοστιμιά τους.
TIPS
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά τότε βάζουμε 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.
Tante Kiki
27 Comments
No