Μαρμελάδα ντομάτα με πράσινο μήλο


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Μια μαρμελάδα, για να γλυκάνει την εβδομαδα... αν και λίγο διαφορετική για σήμερα. Μια μαρμελάδα λίγο πιο τολμηρή, θα έλεγα που όμως αποδεικνύει ότι η γνωστή ρήση "ο τολμών νικά" είναι πέρα ως πέρα αληθινή! Δεν ξέρω πόσοι έχουν δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μαρμελάδα που, εγώ προσωπικά, δεν θεωρώ τον συνδυασμό καθόλου τολμηρό αλλά ένα είναι σίγουρο ότι όποιος την δοκιμάσει ...γοητεύεται από τη μεστή της γεύση και την ανύπαρκτη ...ντοματίλα της. Ένα μοναδικό άρωμα πλημμυρίζει τα ρουθούνια και όταν μια καλή κουταλιά φτάσει στο στόμα... τότε μια εξίσου μοναδική νοστιμιά γεμίζει το είναι μας.  Κυριαρχεί το άρωμα κανέλας που σε παραπλανεί και σε καθοδηγεί λάθος προς μια κυδωνάτη μαρμελάδα μια και το χρώμα της γίνεται ....σχεδόν συνένοχος στην παραπλάνηση αυτή.
Μια μαρμελάδα - απατεώνας δηλαδή που όμως ...καταλαμβάνει τόσο γεύση, όσφρηση, όραση και νου που δεν σου περνάει από το μυαλό να της ...θυμώσεις!!!!!! χαχαχαχα
Εξίσου εκπληκτική και με βανίλια, αν για κάποιο λόγο το άρωμα της κανέλας δεν μας είναι αγαπητό αλλά και με αμπαρόριζα!!!  Μοναδικό ζευγάρι που ...όποιο από τα τρία αρώματα και να ...φορέσει, γίνεται το ίδιο γοητευτικό και θελκτικό...μάλλον γιατί η γοητεία και το στυλ που διαθέτει είναι έμφυτα και όχι του αρώματος που θα διαλέξει.
Δοκιμάστε την κι αν είστε ελαφρώς καχύποπτοι ή φοβάστε ότι δεν θα σας αρέσει ...δεν έχετε παρά τηρώντας την αναλογία των υλικών να κάνετε μια μικρή μικρή ποσότητα ...ίσα ίσα για να γευθείτε αλλά και να πεισθείτε ότι αξίζει να είμαστε ...τολμηροί μερικές φορές.
Αν, βέβαια, είστε απ' αυτούς που λατρεύετε το γλυκό ντοματάκι, τότε μη φοβηθείτε να ετοιμάσετε μια ικανή ποσότητα και να είστε σίγουροι ότι θα γλυκάνετε το είναι σας αλλά και κάποιες στιγμές από τις μέρες σας... εξάλλου, η γεύση είναι μια απόλαυση που μπορεί να μην μας αλλάζει ριζικά τη ζωή αλλά, σίγουρα, μας ομορφαίνει κάποιες στιγμές. -:)))
ΥΛΙΚΑ
1.300 γρ. ντομάτες
700 γρ. μήλα πράσινα
1.200 γρ. ζάχαρη(άσπρη ή καστανή)
200 γρ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμό από 1 λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες όπως διαβάζουμε ΕΔΩ.
Καθαρίζουμε τα μήλα.
Βάζουμε στο multi τα μήλα και τις ντομάτες και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ξυλάκι κανέλας.
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά να βράσει, προσέχοντας να μην φουσκώσει και, αν χρειάζεται, αφαιρούμε τον αφρό.
Μόλις αρχίσει να δένει, σε 15 λεπτά, περίπου προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να δέσει τελείως.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν στάξουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και αυτή δεν χάνει το σχήμα της αλλά δεν είναι και πολύ σφιχτή γιατί όταν θα κρυώσει η μαρμελάδα θα "δέσει" κι άλλο.
Ένας άλλος τρόπος να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα μας έδεσε είναι όταν με την ξύλινη κουτάλα χωρίζουμε την μαρμελάδα σε δύο μέρη (μέσα στην κατσαρόλα) και "ο δρόμος" που σχηματίζεται δεν κλείνει γρήγορα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάγουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
TIPS
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνον ζάχαρη αρκεί να βάλουμε 1.700 γραμμάρια, άσπρη ή καστανή.
* Εάν θέλουμε, κόβουμε έναν κύκλο από αντικολλητικό χαρτί ίσα με το εσωτερικό του καπακιού, το αλείφουμε με λίγο κονιάκ και το βάζουμε στο καπάκι από τη μέσα μεριά του. Ύστερα, κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε ανάποδα έως ότου κρυώσει, οπότε, αν δοκιμάσουμε να πιέσουμε το κέντρο του καπακιού προς τα μέσα αυτό δεν πιέζεται.
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
42 Comments
No