Semifreddo σοκολάτας σε σάντουιτς!!


Καλησπέρα σας! Καλό μήνα να έχουμε και καλό φθινόπωρο!! Μακάρι η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες να είναι καλή και χωρίς προβλήματα για όλους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχουν, ήδη, επιστρέψει και οι λίγοι τελευταίοι που απέμειναν σε διακοπές, έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία της επιστροφής.
Εχθές, έκανα έναν απολογισμό του φετινού καλοκαιριού (εκεί με οδήγησε μια ενοχλητική αϋπνία) και κατέληξα ότι μπορεί να μην κάναμε κανένα μακρινό ταξίδι αλλά και το γεγονός ότι πήγαμε στο εξοχικό μας για μιαν ακόμη χρονιά και περάσαμε καλά, κολυμπώντας, συναντώντας συγγενείς και φίλους, κάνοντας μικροεκδρομούλες στους γύρω νομούς κι έχοντας την υγεία μας ήταν πολύ καλό  και μου άρεσε. Φοβόμουν εφέτος ότι με το άγχος που περάσαμε και περνάμε με όλη την κατάσταση στην χώρα μας, δεν θα έχουμε, το σημαντικότερο, την υγεία μας! Κατέληξα, λοιπόν, να αφήσω τα όνειρα για ταξίδια για κάποια άλλη χρονιά και να πω μέσα μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παντοδύναμο.  Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, πολλές φορές, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια γιατί είμαστε ακόμη "όρθιοι" και παλεύουμε και μαγειρεύουμε και χαμογελάμε. Αυτές οι απλές χαρές στη ζωή είναι το Α και το Ω της ύπαρξής μας και της δύναμής μας! Τέλος πάντων, αφήνω τις φιλοσοφίες και πιάνω τη συνταγούλα.
Για σήμερα, ξεχνώντας κάποια στιγμή ότι είναι αρχή ενός νέου μήνα αλλά και αρχή μιας νέας εποχής, έλεγα να σας δώσω τη συνταγή (κατά προσέγγιση και όχι ίδια ακριβώς) για μια πολύ δροσερή και ωραία σαλάτα που φάγαμε σε κάποια πιτσαρία στην πόλη που γεννήθηκα. Η πεμπτουσία της νοστιμιάς αλλά και της απλότητας αυτή η σαλάτα. Όταν, όμως, θυμήθηκα ότι ξεκινάει το φθινόπωρο και ο Σεπτέμβριος, θυμήθηκα και το "κόλλημά" μου να ξεκινάω γλυκά τις εβδομάδες, τους μήνες, τις εποχές... λες και θέλω να τις καλοπιάσω για να είναι καλές μαζί μας!!!-:)) Κάπου, βαθιά στο υποσυνείδητό μου ...έτσι είναι κι ας μη θέλω να το παραδεχθώ γιατί μου φαίνεται λίγο... απλοϊκό!
Έτσι, σκέφτηκα να σας δώσω ένα πολύ γρήγορο παγωτό σοκολάτα που έφτιαξα σε σάντουιτς, το προηγούμενο Σάββατο, στο χωριό (γι αυτό και το ταψί μιας χρήσεως)  όταν οι ανιψούλες μου και όχι μόνον από την αδερφή μου αλλά και από τον ξάδερφό μου, ένα πρωί που ήταν όλες μαζί, μου ζήτησαν παγωτό σε σάντουιτς με μπισκότα γιατί έβλεπαν ένα αντίστοιχο επεισόδιο μαγειρικής της ... Φραουλίτσας (όχι της αγαπημένης Λίτσας, της μπλογκογειτονίτσας μας, αλλά της κανονικής Φραουλίτσας) όπου έφτιαχναν τέτοια σάντουιτς !!!! Παρά, λοιπόν, τις διαμαρτυρίες των μαμάδων τους, που τους έλεγαν να με αφήσουν να ξεκουραστώ (κουβέντα ήθελαν κι αυτές...χαχαχα) και να παίξουν μόνες τους, εγώ δεν μπόρεσα να αντισταθώ (τραβάτε με κι ας κλαίω!!!) και σκαρφίστηκα κάτι πολύ, μα πολύ γρήγορο, όσον αφορά στην παρασκευή του γιατί το πάγωμα ήθελε... τον χρόνο του.
Ένα νοστιμότατο σεμιφρέντο, που έγινε κυριολεκτικά με ό,τι είχα στην κουζίνα τη συγκεκριμένη στιγμή... με ωραία, όμως, υφή και πολύ νόστιμο... Φυσικά, το απόλαυσαν το βραδάκι αλλά αυτό δεν μείωσε καθόλου τον ενθουσιασμό τους.
Θέλετε να δείτε τί έκανα, μιας και είναι ό,τι πρέπει για παιδικές μαζώξεις;;;; 
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα petits beurre (32 μπισκότα-16 σάντουιτς)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, σοκολάτα + 400 ml κρύο γάλα πλήρες
1/2 φλ. τσ. άχνη
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
50 γρ. κακάο σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε ελαφρά τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα το κακάο και την άχνη.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και μόλις σφίξει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το κακάο και την άχνη.
Χτυπάμε σε σαντιγύ και τα υπόλοιπα 100 γρ. της κρέμας γάλακτος και τα ενσωματώνουμε κι αυτά στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά, στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε ένα μπωλ ή σε ταψάκι μιας χρήσεως, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε τα άλλα μισά μπισκότα, προσέχοντας έτσι ώστε να είναι το ένα μπισκότο επάνω από το άλλο. 
Σ' αυτό βοηθάει εάν το μπολ είναι ακριβώς για τα μισά μπισκότα χωρίς αυτά να έχουν το περιθώριο να ξεφύγουν.
Βάζουμε το μπολ με τα σαντουιτσάκια παγωτού στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Αφού παγώσουν, τα κόβουμε προσεκτικά και αν χρειάζεται κόβουμε το παγωτό, αν προεξέχει έτσι ώστε να έρχεται την ίδια ευθεία με τα μπισκότα.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, δένουμε κι ένα μικρό κορδονάκι γύρω τους για να γίνουν σαν δωράκια αλλά προσέχουμε να δουλεύουμε γρήγορα για να μην ξεπαγώσουν.
Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη γιατί ξεπαγώνουν γρήγορα, χαρακτηριστικό που στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να τα απολαύσουμε και δεν ...παγώνουν τα δόντια μας όταν πάμε να τα δαγκώσουμε λαίμαργα (στα έτοιμα παγωτά-σάντουιτς αυτό ήταν κάτι  που με ενοχλούσε πολύ και κάποια στιγμή σταμάτησα να τα αγοράζω-:(().
Κι αν τα βάλουμε 15-20 πριν τα σερβίρουμε στη συντήρηση του ψυγείου, είναι τέλεια!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!
Tante Kiki
40 Comments
No