Μοριακή mousse σοκολάτας του Στ. Παρλιάρου, με δύο μόνον υλικά κι όμως


...οικονομική και απίστευτα νόστιμη!!!!
Καλημέρα σας και καλή μας εβδομάδα! Μετά τις χθεσινές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή γαστρονομία και μιας και είναι Δευτέρα σήμερα και θέλω να ξεκινήσουμε, όπως πάντα, γλυκά την εβδομάδα σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή της μοριακής κουζίνας, που είναι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
Η συγκεκριμένη συνταγή υπάρχει σε δύο εκδοχές... η μία είναι του Hervé This και η άλλη του δικού μας, αγαπημένου Στέλιου Παρλιάρου. Τί κοινό και τί διαφορετικό έχουν αυτές οι δύο εκδοχές;;; Το κοινό τους είναι τα συστατικά τους και η διαφορά τους βρίσκεται στις αναλογίες των δύο υλικών.
Προσωπικά, δοκίμασα πρώτα του Στέλιου Παρλιάρου και έγινε καταπληκτική και πεντανόστιμη αλλά και εκπληκτικά εύκολα.
Δοκίμασα ύστερα του Hervé This... το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι εκπληκτικό. Εξηγούμαι αμέσως... η συγκεκριμένη mousse δεν έπηξε πολύ και επιπλέον το μπολ που την περιέχει πρέπει να βρίσκεται μέσα σε άλλο μεγαλύτερο γεμάτο με παγάκια κάτι δεν είναι δύσκολο αλλά του δικού μας Στ.Παρλιάρου γίνεται πολύ πιο εύκολα.
Σας δίνω, λοιπόν, αυτή του Στ. Παρλιάρου και μην την αφήσετε ξεχασμένη εκεί στο... Tante Kiki παρά φτιάξτε την για να δοκιμάσετε μια νοστιμιά που δεν την περιμένετε από τα συγκεκριμένα δύο υλικά.
Επίσης, εγώ την "πείραξα" λίγο και έβαλα 1 κ.γλ. ρούμι και ...έπηξε κανονικά!!!
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια.
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά έως ότου έχουμε μιαν αφράτη μους σοκολάτας.
-
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Tante Kiki
44 Comments
No