Παγωτό με cornflakes!!!!!


To είδα κι αυτό!!!!!!! 'Αντε να δούμε τί άλλο θα δούμε!!!! Ξεφυλλίζοντας, προχθές ένα παλιό τεύχος της Αγγλικής έκδοσης του περιοδικού OLIVE το μάτι μου έπεσε πάνω σ' ένα παγωτό ...διακοσμημένο με cornflakes!!!!!!!
Άλλο κι αυτό, σκέφτηκα και κάθισα αμέσως να διαβάσω το σημείο εκείνο. Και δεν είχα κάνει λάθος!!!
Ναι, είναι παγωτό που το φτιάχνουν με γάλα και κορν φλέικς...δηλαδή ένα καθαρά παιδικό παγωτό. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου πήγε η καρδιά να μην το δοκιμάσω και το αποτέλεσμα με δικαίωσε για δύο λόγους. Πρώτον και το πιο σημαντικό οι μικρές ανιψιές (κόλλημα είναι αυτό δεν εξαφανίζεται!!-:)) το καταβρόχθισαν γιατί τους άρεσε η γεύση μιας και λατρεύουν τα κορν φλέικς (αν και τα τρώνε σαν ξηρούς καρπούς ...σκέτα!!!!!!) και δεύτερον γιατί ...άρεσε και στην αδερφούλα μου κι εμένα που ...τρελλαινόμαστε για κόρν φλέικς και μάλιστα τα συγκεκριμένα με καλαμπόκι και μέλι!!! χεχεχεχε
Βέβαια, η συνταγή είναι λίγο πειραγμένη... (πρωτότυπο για μένα εεεεε;;; χαχαχα) γιατί είναι 6 κρόκους κι εγώ το βρήκα υπερβολικό, πρόσθεσα λίγο κόρν φλάουρ και λίγο μέλι και γι αυτό έβαλα λιγότερη ζάχαρη (60 γρ. αντί για 80 γρ.). Πάντως, εάν αρέσουν τα κόρν φλέικς στα παιδιά σας, οποιαδήποτε κόρν φλέικς, είναι ό,τι καλύτερο, υγιεινό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά... αν και έχει αρκετές θερμίδες, οπότε με μέτρο, εκτός κι αν, σαν τις δικές μας, ...ανήκουν στην κατηγορία "φτερού" ή "σαρδέλας" όπως τις λέει ο νονός της μεγάλης.-:)))
ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα πλήρες
170 γρ. κόρν φλέικς της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα αυτά με το καλαμπόκι και το μέλι)
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 κρόκους
60 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα με τα κορν φλέικς και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες ή και για μια νύχτα να μουσκέψουν και να μαλακώσουν.
Μετά, τα πολτοποιούμε καλά στο multi.
Ύστερα, βάζουμε το γάλα, τα 2/3 της κρέμας γάλακτος, το αλάτι, το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας για να λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι.
Στην υπόλοιπη κρέμα γάλακτος διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους.
Μόλις το γάλα πάρει μια βράση ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε για 5 λεπτά έτσι ώστε να  "πέσει"  λίγο η θερμοκρασία του μείγματός μας.
Ρίχνουμε μέσα, πάντα ανακατεύοντας γρήγορα, τους κρόκους και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
Ύστερα, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5-6 λεπτά.
Το περνάμε από σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ για παγωτό.
Το βάζουμε πρώτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά στην κατάψυξη έως ότου παγώσει εντελώς.
Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κορν φλέικς και κάποιο σιρόπι (σοκολάτας, φράουλας, βύσσινου ή ό,τι άλλο θέλουμε).
TIPS
* Φυσικά, μπορεί να γίνει με ό,τι κορν φλέικς θέλουμε και βέβαια σοκολατένια αρκεί να μην έχουν μέσα ξηρούς καρπούς ή νιφάδες βρώμης που δεν λιώνουν. Βέβαια, στο multi πολτοποιούνται αλλά όχι εντελώς (τουλάχιστον στο δικό μου multi).
Tante Kiki
26 Comments
No