Τριανταφυλλάκια πίτσας κι ένα βραβείο


...ποιός θα τους αντισταθεί;;;
Καλημέρα σας! Σάββατο σήμερα και η μέρα του Αγιασμού και της αρχής της σχολικής χρονιάς πλησιάζει... είναι όμως και Σαββατοκύριακο... και θα σκεφτείτε... και ποιά η σχέση αυτών των δύο;;;
Θα σας εξηγήσω  ευθύς αμέσως... πολλές φορές το Σαββατοκύριακο έρχονται φίλοι και γνωστοί, για παρεούλα με μπυρίτσα ή ουζάκι, στο σπίτι (κυρίως αυτή την εποχή με το οικονομικό στρίμωγμα που υπάρχει οπότε και οι πολλές έξοδοι έχουν περικοπεί). Από την άλλη, τα παιδάκια μας θα αρχίσουν την Τρίτη κανονικά πιά (εντάξει ξέρω για την απεργία την επομένη του αγιασμού) το σχολείο, οπότε καλό είναι να... απαλύνουμε την κούρασή τους (ειδικά τις πρώτες μέρες που ακόμη δεν έχουν συνηθίσει), να ανοίξουμε την όρεξή τους και να τα κάνουμε να απολαμβάνουν το μεσημεριανό ή το βραδινό τους με υγιεινές τροφές όλο ενέργεια που λατρεύουν. 
Γιατί όχι, λοιπόν, μεζεδάκια-τριανταφυλλάκια πίτσας, με ωραία και αρωματική ζύμη ανάμικτη με αλεύρι ολικής, κασεράκι , ζαμπόν γαλοπούλας, τυλιγμένα σε μια ωραία αρωματική σαλτσούλα και στολισμένα με μια φετούλα κατακόκκινης ντοματούλας; Και πίτσα και υγιεινή! 
Ή μήπως υπάρχει κάποιος ενήλικας που θα αντισταθεί σ' αυτά τα δελεαστικά τριανταφυλλάκια-μεζεδάκια για μπυρίτσα;;;
Δοκιμάστε τα και φτιάξτε όποια παραλλαγή ξέρετε ότι αρέσει πολύ στα βλαστάρια σας ή στα φιλαράκια σας... είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν και θα τα εξαφανίσουν σε χρόνο ρεκόρ!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
230 γρ. χλιαρό γάλα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ρίγανη
Για τη γέμιση
8 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας (ή άλλο της αρεσκείας σας)
8 φέτες κασέρι
5-6 κ.σ. κέτσαπ (έτοιμη ή σπιτική)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε μικρές φέτες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από το χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε, ζυμώνοντας και το υπόλοιπο γάλα και έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-6 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν κολλάει πια και είναι μαλακή και αφράτη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά της γέμισης.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη μουστάρδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Σύνθεση της πίτσας
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και αφού την ανοίξουμε σε μακρόστενο φύλλο, την αλείφουμε με το μείγμα της κέτσαπ με τη μουστάρδα.
Επάνω τοποθετούμε τις φέτες του κασεριού και μετά τις φέτες του ζαμπόν.
Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο ρολό.
Καλύπτουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε το ρολό σε μικρές φέτες, πάχους 3-4 εκατοστών και τοποθετούμε από πάνω μια μικρή φέτα ντομάτας.
Ψήνουμε τα τριανταφυλλάκια πίτσας για 25-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ή έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Σβήνουμε το φούρνο και τα βγάζουμε για να κρυώσουν.
Τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν χωρίς να μαλακώσει η ζύμη τους από την κάτω πλευρά.
TIPS
* Εάν θέλουμε να γυαλίζουν τα ρολάκια μας, μπορούμε, λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, να τα βγάλουμε από το φούρνο και να τα αλείψουμε με ένα μείγμα από 4 κ.σ. γάλα και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ύστερα, τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά ακόμη.
Φυσικά, μπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση θέλουμε αλλά με τη συγκεκριμένη γέμιση σχηματίζονται καλύτερα τα τριανταφυλλάκια.
Στη συγκεκριμένη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά. 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την καλή μπλογκοφίλη cinemarion του πολύ ενδιαφέροντος http://cinemagnifique.blogspot.gr για την τιμή που μου έκανε να μου χαρίσει αυτό το  πανέμορφο βραβείο.
Κι εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω σε όλες τις μπλογκοφίλες και σε όλους όσους διαβάζουν το Tante Kiki. Να είστε όλοι καλά!
Tante Kiki
30 Comments
No