Νηστίσιμο και light πατέ σοκολάτας


Καλησπέρα σας!
Πρώτα, πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, στην αδερφούλα μου που χθες είχε τα γενέθλιά της... της εύχομαι να τα χιλιάσει, να είναι πάντα ευτυχισμένη και να την χαιρόμαστε!
Ο Δεκαπενταύγουστος έφτασε και μαζί και η νηστεία έφτασε στο τέλος της. Βέβαια, σήμερα εγώ θα σας δώσω τη συνταγή για τη νηστίσιμη mousse σοκολάτας που έφτιαξε η αδερφούλα μου για να κεράσει...
Πάντα στα γενέθλιά της ετοιμάζαμε γλυκά και φαγητά νηστίσιμα και μη και συνήθως φρουτογλυκά.
Βέβαια, άλλες χρονιές βρισκόμασταν ακόμη στο χωριό... ενώ φέτος, επιστρέψαμε πια στη βάση μας. Έτσι, έπρεπε να ετοιμαστούν γλυκά για να κεράσει και στο γραφείο της και φυσικά, όπως τις περισσότερες φορές κατέληξε στη ...σοκολάτα σαν το βασικό υλικό.
Η mousse έγινε πεντανόστιμη και δεν φαίνεται καθόλου ότι είναι νηστίσιμη αλλά και light, 'οσον αφορά τις θερμίδες! Δοκιμάστε την και δεν θα το μετανιώσετε... είναι απλούστατη!!
Έτσι σήμερα, συνταγή και φωτό ανήκουν δικαιωματικά στην μικρή μου αδερφή (είπαμε ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ακόμη κι αν είναι της αδερφής μας, κι αυτό γιατί δεν υπάρχει λόγος!!!!-:))))) χιχιχιχι
ΥΛΙΚΑ για 8 μικρές μερίδες
200 γρ. κουβερτούρα
1 φάκελο φυτική σαντιγύ σοκολάτας σε σκόνη + 300 ml γάλα καρύδας ή σόγιας
2 κ.σ. ρούμι (ή κονιάκ ή κάποιο λικέρ)
Πολύχρωμη τρούφα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τη σαντιγύ σοκολάτας με το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το ρούμι.
Ανακατεύουμε καλά μια σπάτουλα σιλικόνης, μοιράζουμε σε μικρά ποτηράκια, που τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 και πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα.
Καλό Δεκαπενταύγουστο!!!
Tante Kiki
13 Comments
No