Μαγιονέζα σκόρδου με ποικιλία τηγανιτών λαχανικών


Καλησπέρα αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες! 
Τί θα λέγατε για μια μαγιονέζα σπιτική, νοστιμότατη που ταιριάζει απίστευτα με καλοκαιρινά τηγανιτά λαχανικά και κυρίως μελιτζάνες και κολοκυθάκια αλλά δεν αφήνει παραπονεμένες τις τηγανιτές πατάτες ούτε τις τηγανιτές ντομάτες καθώς τους χαρίζει μια νέα προσωπικότητα άκρως ελκυστική; Βέβαια δεν θα αρνηθεί την παρουσία της και κοντά σ' έναν φρεσκοτηγανισμένο μπακαλιάρο γιατί και μ' αυτόν ταιριάζει απίστευτα (βολική η μαγιονέζα!!! -:))). Εξ άλλου το καλοκαιράκι καλά κρατεί ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι και οι ουζομεζέδες ή μπυρομεζέδες επίσης εξακολουθούν να "στολίζουν" το τραπέζι μας και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο μας. Πανεύκολη μαγιονέζα σκόρδου που γίνεται με πολύ σκόρδο ή με λιγότερο για να μην μείνει κανείς ...παραπονεμένος. 
Θέλετε να μάθετε τη συνταγή της;;;; Ελάτε μαζί μου για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της για να διαπιστώσετε και οι ίδιοι πόσο εύκολη και νόστιμη είναι...
ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλ.τσ. ελαφρύ ελαιόλαδο
2/3 φλ.τσ. χυμό λεμονιού
Αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι και το αραιώνουμε με κρύο νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
Βάζουμε το χυλό σε μικρή κατσαρόλα και τον αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, ανακατεύοντάς τον συνεχώς για να μην κολλήσει, έως ότου γίνει μια πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, δουλεύουμε την κρέμα με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και το λεμόνι λίγο λίγο και εναλλάξ έως ότου γίνει μια άσπρη κρέμα βελουτέ και ημίρρευστη.
Βάζουμε σε μπολάκι και συνοδεύουμε την ποικιλία τηγανιτών (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές).
Πηγή: Περιοδικό "Χίλιες και μία γεύσεις", Ιουλίου 2004
Tante Kiki
7 Comments
No