Παγωτό γιαούρτι με λευκή σοκολάτα


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με μια γλυκιά και δροσερή πρόταση που έχει σαν βασικό συστατικό της τί άλλο παρά το αγαπημένο μας γιαούρτι;;; Οι περισσότεροι από μας, αν το χειμώνα τρώμε κάποια γιαούρτια, το καλοκαίρι τα αποζητάμε μανιωδώς, όχι μόνον για τη νοστιμιά και τη δροσιά τους αλλά και γιατί ταιριάζουν με πολλά άλλα, κάνουν υπέροχα dressings για σαλάτες, αν κι έχουν λίγες θερμίδες, μας χορταίνουν και είναι και απολύτως υγιεινά. Φυσικά, το καλοκαίρι η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στη συντήρησή τους είτε τα αγοράζουμε από κάποιο μάρκετ (προχθές πήγα να ψωνίσω σε μεγάλο και γνωστό μάρκετ στην Καβάλα και τα ψυγεία τους υπολειτουργούσαν! Το κατάλαβα όταν έπιασα στα χέρια μου μια συσκευασία τυριού αλλά και όταν άκουσα δύο υπαλλήλους που το συζητούσαν ΑΛΛΑ χωρίς να ενημερώσουν το κοινό ώστε να μην ψωνίζει γαλακτοκομικά και τυροκομικά!!!!!!!!). Το ίδιο ισχύει και για τα παγωτά!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους, τελικά, είναι καλύτερο να φτιάχνουμε μόνες μας ό,τι μπορούμε κι έτσι είμαστε πιο ασφαλείς αλλά "παίζουμε" και με τη γεύση, έχοντας το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε, χωρίς συμβιβασμούς. 
Ααααααααα και να μη ξεχάσω ότι το συγκεκριμένο παγωτό δεν χρειάζεται καθόλου ώρα για να γίνει, είναι πανεύκολο και γίνεται μέσα σε δέκα λεπτά!!!! Είναι και πολύ in, εδώ που τα λέμε!!-:))))))
ΥΛΙΚΑ
200 ml γάλα light
200 ml κρέμα γάλακτος light
150-180 λευκή κουβερτούρα
3-4 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή κόρν φλάουρ)
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα 100 γρ. γάλα σε ένα μικρό μπολ και διαλύουμε σ' αυτό το κούσταρ πάουντερ.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το μέλι.
Κομματιάζουμε την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα κρέμας - γάλακτος για να λιώσει.
Αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, για 5-6 λεπτά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με το κούσταρ (που δεν γίνεται πολύ πηχτή κρέμα αλλά είναι ένα παχύρρευστο μείγμα) και ανακατεύουμε.
Ύστερα, προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα ή, ακόμα καλύτερα, με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα.
Το γιαουρτοπαγωτό μας είναι έτοιμο...
Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.
Μετά το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
Τώρα έχουμε 2 επιλογές:
Α- να το αφήσουμε για 1-2 ώρες ή έως ότου γίνει σαν παγωμένη mousse, οπότε μπορούμε να το προσφέρουμε μ' αυτή τη μορφή (της παγωμένης mousse).
Β- να το αφήσουμε ώστε να γίνει κανονικό παγωτό.
Στην περίπτωση αυτή όμως μόλις αρχίσει να παγώνει το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρις ότου ξαναμαλακώσει.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 50 λεπτά και μετά το ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 5 φορές, ώστε να εγκλωβιστεί στο παγωτό αέρας και να μην γίνει πολύ σφιχτό.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείο για 20-30 λεπτά ή στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα και μπορούμε να το σερβίρουμε με κάποια μαρμελάδα ή σιρόπι φρούτων, φρέσκα καραμελωμένα ροδάκινα, φρουτοσαλάτα ή ακόμα και με κάποιο κέικ βανίλιας, σιροπιαστό ή όχι.
Προσοχή: Το συγκεκριμένο παγωτό δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό γι αυτό και προτείνω να το σερβίρουμε συνοδευμένο από κάποιο σιροπιασμένο κέικ, καραμελωμένα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ΕΚΤΟΣ κι αν μας αρέσει πολύ η γεύση του γιαουρτιού.
Επίσης, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει υλικά με λίγα λιπαρά, επειδή δεν έχει αβγά  αλλά ούτε και ζελατίνη το παγωτό γίνεται πιο σκληρό από τα άλλα.
Μπορούμε χρησιμοποιώντας γάλα, κρέμα και γιαούρτι με όλα τα λιπαρά τους να έχουμε ένα πιο αφράτο παγωτό.
Tante Kiki
25 Comments
No