Milkshakes για καλοκαιρινά πρωινά


Καλημέρα και καλή εβδομάδα... Σήμερα, θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά την εβδομάδα!!!  Τί εννοώ;;;  
Θα σας πω αμέσως... κάθε Δευτέρα μου αρέσει να βάζω μια γλυκιά συνταγή... έτσι για να ξεκινάμε γλυκά την εβδομάδα μας. Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή γλυκιά, δροσιστική και υγιεινή... ιδανική για καλοκαιρινά πρωινά, για τα παιδιά αλλά και για μας τα "μεγάλα παιδιά" που, αν και Ιούλιος (κατακαλόκαιρο) συνεχίζουμε να ...βιαζόμαστε να πάμε στη δουλειά μας τις καθημερινές.
Δεν σας έχω, λοιπόν, γλυκό αλλά γλυκό ρόφημα!!!
Ένα ή μάλλον δύο milkshakes που είναι ένα πλήρες πρωινό και ταυτόχρονα ένα γρήγορο πρωινό, που μπορούμε να το ετοιμάσουμε το πρωί αλλά και από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο δεν ...χάνει τη νοστιμιά του και που έχει, δυναμωτική σοκολάτα για τους μικρούς (HEMO) αλλά και καφέ για τους μεγάλους. Το μόνο αδύνατο σημείο του... οι θερμίδες αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πρωινό γεύμα και κάποιες επιπλέον θερμίδες είναι απολύτως απαραίτητες για όλους...
Φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό να το πιούμε μόνον το πρωί... και για ένα πάρτυ καλοκαιρινό (παιδικό ή μη) είναι μια ωραία, δροσιστική, νόστιμη λύση...
Με δυο λόγια... ένα ρόφημα που τα έχει όλα (εντάξει, και ...τις θερμίδες του!!!-:))
Μilkshake βανίλια για μικρούς
1 ποτήρι γάλα
6 μπισκότα petits-beurre ή digestive
1 μπάλα παγωτό βανίλια
1 κ.σ. Hemo
Μilkshake μόκα για μεγάλους
1 ποτήρι γάλα
4 μπισκότα petits-beurre ή digestive
1 μπάλα παγωτό καφέ
1 κ.γλ. νουτέλα ή σιρόπι σοκολάτας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Και για τα δύο ροφήματα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi, τα χτυπάμε και μόλις ομογενοποιηθούν τα βάζουμε σε ποτήρι με πολύχρωμα καλαμάκια και μερικά παγάκια (μην τα ψάχνετε στα δικά μου ποτήρια γιατί στις μικρές δεν βάζουμε παγάκια κι εγώ χειμώνα-καλοκαίρι πίνω ελάχιστα δροσερό νερό... "μου τη δίνουν" τα παγάκια, όπως θα έλεγε και ο Γκρινιάρης από τα Στρουμφάκια που τα λατρεύω!!!! χαχαχαχα).
Προσοχή: Επειδή κάποιοι από τους αναγνώστες, επισημαίνουν με mail ότι δεν μπορούν να αντιγράψουν τις συνταγές, ενημερώνω ότι όποιος θέλει να κρατήσει τις συνταγές του Tante Kiki μπορεί να το κάνει με δεξί κλικ, αφού έχει σκιάσει τα κείμενα και μετά "αντιγραφή - copy" ή με εκτύπωση της συνταγής από το κουμπί "PRINT FRIENDLY" που υπάρχει στο τέλος κάθε ανάρτησης, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! 
Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα δεν έχετε παρά να μου το επισημάνετε με mail για να τακτοποιηθεί. Ευχαριστώ πολύ!
ΚΑΛΗ σας ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Tante Kiki
28 Comments
No