Παγωτό cheese cake βανίλια και μόκα


Ένα παγωτάκι παρακαλώ;;; Μέσα στον καύσωνα τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς πέρα από ένα παγωτό γεμάτο γεύση και γλύκα;;; Παγωτό, λοιπόν, σήμερα σε δύο γεύσεις... cheese cake βανίλια και cheese cake μόκα! Εύκολα και γρήγορα έχουμε 2 λίτρα παγωτού για μας και την παρέα μας. Βέβαια λίγο το παγωτό, λίγο η σάλτσα φρούτου για το γαρνίρισμα... ζητάει λιγουλάκι από το χρόνο μας αλλά ...αξίζει!!! Κι όσο για τη γεύση του... αν αγαπάμε τα τυρογλυκάκια ...τότε είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουμε!
ΥΛΙΚΑ
Για τη γεύση cheese cake
200 γρ. τυρί κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση cheese cake
1 ζαχαρούχο γάλα
1 (400 ml) γάλα εβαπορέ πλήρες ή ελαφρύ + 100 ml νερό
1.000 ml γάλα φρέσκο πλήρες ή ελαφρύ
1-2 κάψουλες βανιλίνης
1 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα βερίκοκου *
1 φλ.τσ. πολτοποιημένα βερίκοκα
3 κ.σ. νερό
2-3 κ.σ. ζάχαρη **
1 κοφτή κ.γλ. κόρν φλάουρ
Για τη γεύση μόκας
1 φουσκωτή κ.σ. στιγμιαίο καφέ
50 ml νερό
Για το σερβίρισμα
2-3 μπισκότα petits-beurre ή digestive θρυμματισμένα
"Ξύσμα" κουβερτούρας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με γεύση cheese cake, με το εβαπορέ στο οποίο έχουμε προσθέσει άλλα 100 ml νερό, για 5 λεπτά.
Ύστερα, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το μέλι και το φρέσκο γάλα.
Το τελικό μας μείγμα, που είναι περίπου 2 λίτρα, πρέπει να είναι σχετικά αραιό (όχι σαν πηχτή κρέμα).
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα και σε λίγο είναι έτοιμο (σύμφωνα με τις οδηγίες της).
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε σε μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό αλλά και σε πλαστικό είναι εντάξει) στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
Ύστερα το χτυπάμε έως ότου ξαναγίνει σαν κρέμα και το βάζουμε να ξαναπαγώσει.
Εάν θέλουμε, επάναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και μετά το αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
Για τη γεύση μόκας
Χωρίζουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και προσθέτουμε τον καφέ διαλυμένο στο νερό. 
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις παγώσει εντελώς το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός και το ξαναβάζουμε να παγώσει.
Εάν θέλουμε, επάναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και μετά το αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση του μπολ και από πάνω το παγωτό.
Εάν είναι με γεύση cheese cake βανίλια, το γαρνίρουμε με σάλτσα βερίκοκου ή ροδάκινου, με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα.
Εάν είναι με γεύση μόκας, το γαρνίρουμε με "ξύσμα" κουβερτούρας.
TIPS
* Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βερίκοκο με ροδάκινο ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας ή ακόμη και με μαρμελάδα.
Προσωπικά το δοκίμασα και με ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο και ήταν τέλειο με τη ραφινάτη γεύση και άρωμα του περγαμόντου. 
** Μπορούμε να αυξομειώσουμε τη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σάλτσα φρούτου και ανάλογα με το πόσο ώριμο ή άγουρο (άρα και ξινό) είναι το φρούτο.
** Εάν θέλουμε να σερβίρουμε, όπως κάνουμε συνήθως, και τις δύο γεύσεις μαζί, μπορούμε να γαρνίρουμε με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα που ταιριάζει στη γεύση της μόκας γιατί αυτή η γεύση είναι η πιο "δύσκολη".
Μπορούμε, π.χ., να γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο και να πασπαλίσουμε με "ξύσμα" σοκολάτας.

Tante Kiki
20 Comments
No