Κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ


Συνταγή για κοτοπουλάκι έχω καιρό να σας δώσω, έτσι δεν είναι;;; Πράγματι, πέρασα μια φάση "αντικοτοπουλική" που διήρκεσε μερικές εβδομάδες. Ούτε ζωγραφιστώ δεν ήθελα να το δω το κοτόπουλο!! 
Παρόλα αυτά, η φάση πέρασε και σήμερα πήρα κοτόπουλο να μαγειρέψω και μάλιστα για να γιορτάσω το τέλος της φάσης...χαχαχαχα ετοίμασα και την αγαπημένη μου σάλτσα με ροκφόρ. Αν σας αρέσει το ροκφόρ, αυτή η σάλτσα είναι ένα ...όνειρο!!! Χωρίς υπερβολή... την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την αντίκρυσα να απλώνεται σαν ...γαλαζοπράσινη λίμνη επάνω σε ένα κοτοπουλένιο πιάτο που είχα παραγγείλει σε κάποιο εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τότε, την έχω κάνει ...άπειρες φορές κι άλλες τόσες την έχω επαινέσει. Το μόνο σημείο που χρειάζεται προσοχή... το ροκφόρ ή μάλλον το μπλε τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί αυτή είναι όλη της η νοστιμιά. Εάν είναι ένα μπλε τυρί που είναι λίγο πιο αρμυρό απ΄όσο θέλουμε θα πρέπει να μειώσουμε το αλάτι στο κοτόπουλο αν όχι θα πρέπει να βάλουμε το κανονικό αλατάκι. 
Πάντως, πιστέψτε με είναι πιάτο ιδανικό ακόμη και για επίσημο γεύμα... πραγματικό γκουρμέ. Για Κυριακάτικο φαγητό, ό,τι πρέπει!!! Συνοδέψτε το και μ' ένα αρωματικό ρυζάκι ή με απλές βραστές μικρές ολοστρόγγυλες πατατούλες και θα έχετε μια μοναδική εμπειρία γεύσης.
Ελάτε στην κουζίνα μου να σας φιλέψω και να σας δείξω πώς θα το ετοιμάσετε και... μην ανησυχείτε... είναι πανεύκολο!!!!
ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα
3 μπουτάκια ή 3 στηθάκια κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι και τρίχρωμο πιπέρι
Για τη σάλτσα ροκφόρ
1 κρέμα γάλακτος 250 ml light
50 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τα μπουτάκια (ή τα στηθάκια) του κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράσουν και από τις δύο πλευρές και όταν δούμε ότι το νερό τελειώνει προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αφού τελειώσει το νερό, αφήνουμε τα μπουτάκια να σοταριστούν στο ελαιόλαδο.
Ύστερα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε.
Στο ελαιόλαδο και το ελάχιστο ζουμί που έχει απομείνει από το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ροκφόρ σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε εντελώς με ένα πηρούνι, προσεκτικά για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στο αντικολλητικό τηγάνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα, σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά, έως ότου "δέσει" και γίνει παχύρρευστη και σερβίρουμε, όπως είναι ζεστή, επάνω στα κοτοπουλάκια και γύρω από αυτά.
Γαρνίρουμε με κάποιο αρωματικό ρύζι ή με πατατούλες βραστές.
Tante Kiki
29 Comments
No