Κρουασανάκια με τυριά και τα γενέθλια της Βασιλικούλας μας...


Καλησπέρα σας! Εχθές και προχθές ήταν δύο μέρες αρκετά κουραστικές αλλά και όμορφες. Ξέρετε τώρα...από κείνες τις μέρες που τρέχεις από το πρωί ως το βράδυ για να προλάβεις και πάντα κάτι ξεχνάς και πάντα κάτι προσθέτεις σ' αυτά που ήδη ετοίμασες... Εξ άλλου, εδώ που τα λέμε... αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της προετοιμασίας κάποιων όμορφων στιγμών που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι η καθημερινότητα έχει και την ομορφιά της (εκτός από την κούραση).
Δύο μέρες τώρα, ετοιμάζαμε, η αδερφή μου κι εγώ, διάφορα καλούδια για τα γενέθλια της μικρούλας μας Βασιλικής. Κλείσαμε πια τα 2... πωπώωωω, πώς περνάει ο καιρός!!! Σαν χθές ήταν όταν πήγαμε με την μεγάλη μου ανιψιά στο μαιευτήριο για να δούμε το μικρό μας, λατρεμένο ..."ζωντοβολάκι"! Και να που έκλεισε τα 2 της χρόνια κι έγινε τριών χρονών και γίνεται ένα γλυκό ζουζουλάκι, αυτόνομο, άφοβο και διαλέγει και την τούρτα της!!! χαχαχα ... Είναι υπέροχη ηλικία αυτή αλλά και δύσκολη ...είμαι σίγουρη ότι οι μανούλες το ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα!!! Είναι όμως τόσο όμορφη ηλικία, έχει τόση πλάκα... τα λογάκια, τα καμώματα (πού να την δείτε να θέλει να βάψει τα νύχια της και να περπατούν μαζί με την Ιωάννα, φορώντας τα παπούτσια της μαμάς τους ή τα δικά μου...απίστευτη πλάκα!!!) αλλά και η αντίδραση για να υπερισχύσουν τα θέλω της και οι αταξίες της που, κάποιες φορές, δύσκολα μπορούν να ...προβλεφθούν!!! 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ γλυκιά μας, λατρεμένη Βασιλικούλα! ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ, γλυκιά μου ανιψούλα, να είσαι πάντα γερή, τυχερή, περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που σε λατρεύουν και σε νοιάζονται κι εμείς, με πρώτους και καλύτερους, τους γονείς και την αδερφούλα σου, να σε χαιρόμαστε, να σε καμαρώνουμε και να σε φροντίζουμε! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Κάναμε, λοιπόν, ένα μεγάλο πάρτυ, με φίλους και πολλές φατσούλες γλυκιές που όλο το βράδυ έτρεχαν, φώναζαν, γελούσαν... Τί άλλο θέλει κανείς για να ξεκουραστεί;;;; Νομίζω το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι αγαπημένοι συγγενείς και φίλοι πέρασαν καλά είναι από μόνο του ...ξεκούραση.
Παιχνίδι για τα μικρά, κουβεντούλα για τους μεγάλους, κέφι για όλους ...μιαν υπέροχη βραδιά, με πολλά καλούδια στο τραπέζι και τα μικρά από ένα σημείο και μετά να φωνάζουν: "Τούρτα, τούρτα!!"
Και η απόλυτη έκπληξη για όλους... η σοκολατένια τούρτα που είχε σχέδιο "Angry Birds" (ναι, ναι από το γνωστό, διάσημο πια, παιχνίδι) που ξετρελλαίνει τη Βασιλικούλα μας... ένα απόγευμα χρειάστηκα για να τη φτιάξω!! Γέλια από τους μεγάλους και πολλά απλωμένα... "απειλητικά" χεράκια (ευτυχώς μετά το σβήσιμο των κεριών) για τα γνωστά... πουλάκια και γουρουνάκια!!! χαχαχα 
Το μόνο αρνητικό της βραδιάς... τα απίστευτα κουνούπια που γεμάτα θράσος πλησίαζαν παρά τα πολλά κεράκια σιτρονέλας (ο κήπος ήταν γεμάτος κι εμείς σαν να κάναμε ...ιεροτελεστία ...περιτριγυρισμένοι από τα συγκεκριμένα κεράκια  και το αντικουνουπικό που είχαμε βάλει επάνω μας με το ...κιλό!!! -:)))))
Η εορτάζουσα, μερικές από τις λιχουδιές και η τούρτα "Angry Birds"!
Τα γλυκά χεράκια που "απήγαγαν" γουρουνάκια και πουλάκια...χαχαχα
Και τώρα, ένα από τα "καλούδια" του πάρτυ...ιδανικό θα έλεγα για παιδικό πάρτυ αλλά και για κολατσιό και για την εκδρομούλα αλλά και για το σχολείο το χειμώνα. Τα πιτσιρίκια τα "τσάκισαν"!! Μικρά, αφράτα και νοστιμότατα τυροκρουασανάκια.
Τα συγκεκριμένα μας τα έφτιαχνε η μικρή αδερφή του πατέρα μου, κι αγαπημένη θεία συχνότατα γιατί μας άρεσαν πολύ. Εγώ έχω να τα φτιάξω καμιά δεκαετία και τα θυμήθηκα προχθές... Πολύ εύκολη ζύμη με απλή και νόστιμη γέμιση που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την επιθυμία μας...
ΥΛΙΚΑ για 60-65 μικρά κρουασανάκια
Για τη ζύμη
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 αβγό μεγάλο
250 ml γάλα χλιαρό
140 ml ελαιόλαδο
140 ml αραβοσιτέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
1 1/3 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα
100 γρ. ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί, ψιλοτριμμένο 
1 αβγό μεγάλο
Λίγο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη γέμιση
Θρυμματίζουμε με πηρούνι πολύ καλά τη φέτα και προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και το αβγό.
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Για τη ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη κουζίνας και τα ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια ζύμη μετρίως μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Θερμαίνουμε το φούρνο στους 30-35 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μέσα τη ζύμη,  καλυμένη με ειδική διαφανή μεμβράνη, μέχρι να φουσκώσει (δεν είναι απαραίτητο να διπλασιαστεί αλλά να φουσκώσει αρκετά). 
Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν 40-50 λεπτά, περίπου.
Την βγάζουμε από το φούρνο, την ξεφουσκώνουμε και αφού την ζυμώσουμε για 1-2 λεπτά, την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο*, με πάχος 0.5 εκατοστό.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε τριγωνάκι λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά και καταλήγοντας στη "μύτη" του τριγώνου.
Τοποθετούμε τα τυροκρουασανάκια σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ή με επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη και αφήνουμε και πάλι στο φούρνο, στους 30-35 βαθμούς να ξαναφουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και δυναμώνουμε, στους 180 βαθμούς Κελσίου, τη θερμοκρασία του.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου, στον αέρα, ανάλογα πάντα με το φούρνο και το μέγεθός τους ή έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
TIPS
 * Η θεία μου άνοιγε, θυμάμαι, το φύλλο στρογγυλό και έκοβε έτσι τα τρίγωνα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον τρόπο θέλουμε... αν και, τελικά, νομίζω ότι το στρογγυλό φύλλο βοηθάει να γίνουν πιο γρήγορα.
Καλή σας όρεξη και καλό σας βράδυ! 
Προσοχή στον καύσωνα και...υπομονή...το Σαββατοκύριακο είναι κοντά!

Tante Kiki
37 Comments
No