Κεράσματα ινδοκαρυδένια ή αλλιώς ινδοκάρυδα


Τα ξέρετε τα ινδοκαρυδένια γλυκά!κια που κυκλοφορούν σε ζαχαροπλαστεία ή μέσα σε σακουλάκια σε μάρκετ και μαγαζάκια;;; Είμαι σίγουρη πώς ναι... εγώ μ' αυτά τρελλαινόμουν από μικρή! Μου έμεινε το κουσούρι και μεγαλώνοντας απλά περιόριζα την όρεξή μου λόγω θερμίδων!! Πριν από μερικές μέρες όμως ο καλός μου, μου έφερε 3 κιλά ινδοκάρυδο!!!!!!!!!!!!! Έμεινα "κάγκελο" στην αργκό!!! Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν... "μήπως να βγω με καρεκλάκι και τραπεζάκι στη λαϊκή κι... εδώ το καλό ινδοκάρυδοοοο!!!!" Όταν όμως "πήρε το ποτάμι" την σκέψη μου... τον είδα που στεναχωρέθηκε από την αντίδρασή μου (αν και νομίζω ότι ήμουν, η γυναίκα,  πέρα για πέρα δικαιολογημένη εκτός κι αν έχω ζαχαροπλαστείο και δεν το ξέρω) κι έτσι το μετάνιωσα και του είπα ότι χάρηκα πολύ με την άφιξη της εν λόγω ποσότητας ινδοκάρυδου (αναρωτιέμαι πού υπήρχε τόσο πολύ κι έμαθε τη διεύθυνσή μου κι ήρθε να το φιλοξενήσω γιατί νιώθω κάπως σαν χώρος υποδοχής αδέσποτου ινδοκάρυδου) υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα με ινδοκάρυδο!!!!!!!!!!!! Όχι, όχι μη φοβάστε... ήδη μαγείρεψα κολοκυθάκια γεμιστά χωρίς ινδοκάρυδο και μπιφτέκια (κι αυτά σκέτα με κιμά κι άλλα υλικά αλλά όχι ινδοκάρυδο)!!! χαχαχα Πάντως, γέμισα 8 μεγάλα γυάλινα βάζα κι από σήμερα το πρωί άρχισα να ψάχνω για συνταγές σχετικές. Και... για να μην είμαι εντελώς αναίσθητη, πάντα ήθελα να φτιάξω τα συγκεκριμένα γλυκάκια αλλά πάντα κάτι τύχαινε κι έφτιαχνα κάτι άλλο με ινδοκάρυδο που αγόραζα!!! Έτσι, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτά. Έψαξα και βρήκα μια συνταγή που μου έκλεινε το μάτι αδιάντροπα (κι αυτό γιατί ήταν πολύ εύκολη) κι άδραξα την ευκαιρία για να περάσω στην πράξη. Τη συνταγή τη βρήκα ΕΔΩ και, αν και εύκολη (χιχιχιχι) είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!! 
Έγιναν πεντανόστιμα κερασματάκια κι άρχισα ήδη τη μοιρασιά... νομίζω ότι θα μοιράσω σ' όλη την πόλη... θα γίνω η βασίλισσα (ούπςςςς απαγορευμένη λέξη στη χώρα μας -:)))) του ινδοκάρυδου.
Πάντως, για να μην σας τα πολυλογώ... αξίζουν να τα φτιάξετε, πιο γρήγορα, εύκολα και νόστιμα γλυκάκια δεν έχω "ξαναματαϊδεί"... γι αυτό, σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
ΥΛΙΚΑ για 25 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
3 φλ. τσ. ινδοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
3 αβγά μεγάλα
Για το γαρνίρισμα
Κερασάκια κονφί ή κερασάκια γλυκό του κουταλιού στραγγισμένα από το σιρόπι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εάν χρησιμοποιήσουμε κερασάκια από γλυκό του κουταλιού, τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι να στραγγίσουν και να στεγνώσουν (και να μείνει λίγο σιρόπι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε λόγος ανησυχίας).
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. 
Προσθέτουμε και τη λιωμένη μαργαρίνη και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα ινδοκάρυδου - άλευρου στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε σε κορνέ με χοντρό στόμιο (ή πλάθουμε με υγρά χέρια) και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες.
Τοποθετούμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν (και να κολλήσουν ...ξεχωρίζουν εύκολα χωρίς να χαλάσουν) και διακοσμούμε την κορυφή τους με μισό κερασάκι (ή και ολόκληρο αν θέλουμε).
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι να πάρουν ένα πανέμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς χωρίς να "ιδρώσουν" από την κάτω πλευρά.
Φυλάσσουμε σε βάζο ή μπολ καλά κλειστό γιατί με τον αέρα ξεραίνονται.
Καλό βράδυ!!!
Tante Kiki
46 Comments
No