Γαλοτύρι σπιτικό


Καλησπέρα μπλογκογειτονάκια μου! Τί κάνετε;;; Εγώ ζεσταίνομαι και φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο! Ζέστη, ζέστη και υγρασία ...ένας ανίκητος συνδυασμός που σε κάνει να μην θέλεις να βγείς από το κλιματιστικό (όσο κι αν δεν το "χωνεύω") αλλά και να αλλάζεις τη διατροφή σου. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση για φαγητό!!! Προσωπικά, αυτή την εποχή καταναλώνω (και πάλι) πολλές σαλάτες, γιαούρτια, αριάνι, γάλα (κι επειδή κάποιοι θα με κοροϊδέψουν ρωτόντας με αν αυτή την εποχή καταναλώνω γαλακτοκομικά μετά μανίας... θα εξομολογηθώ από την αρχή και ευθαρσώς ότι... ΟΧΙ, τρελλαίνομαι για γαλακτοκομικά όλο τον χρόνο με εξαίρεση το γιαούρτι και το αριάνι που τα θέλω από την άνοιξη και μετά, χιχιχι), φρούτα και ψωμί. Το κρέας... ούτε να το δω δεν θέλω!!!! Είναι μέρες που δεν θέλω τίποτε άλλο εκτός από φρούτα!!! Αφήστε που ...κοντεύω να δοκιμάσω ό,τι τυρί κυκλοφορεί στο εμπόριο... χαχαχα! Έτσι, σήμερα σας έχω μια συνταγούλα (αν και έλεγα να σας δώσω τη συνταγή για ένα καταπληκτικό κοκκινιστό μοσχαράκι αλλά με τέτοια ζέστη, το αφήνω για τη παρασκευή...είναι τέλειο για το Κυριακάτικο τραπέζι) για μια εύκολη τυρολιχουδιά, γνωστή και πάντα λαχταριστή: γαλοτύρι! 
Προσωπικά μέχρι πρόσφατα, δεν ήξερα ακριβώς πώς φτιάχνεται και το έμαθα από μια φίλη που μου έδωσε μια δική της συνταγή. Έφτιαξα, λοιπόν, κι εγώ το γαλοτύρι μου αλλά όχι ακριβώς όπως μου το είπε λίγο διαφορετικό (έκοψα το τυρί σε λίγο πιο μεγάλα κομμάτια και δεν το πολτοποίησα με το πηρούνι όπως μου είπε). Έγινε, δροσερό, νοστιμότατο και μου άρεσε πάρα πολύ με πίκλες (ξέρετε τα λαχανικά τουρσί) αλλά και με μιαν απλή αγγουροντομάτα και φρέσκο ψωμάκι! 
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σερβίρετε γαλοτύρι... από τον πιο απλό που χρησιμοποίησα εγώ μέχρι να το κάνετε γέμιση για ντοματούλες, πιπεριές Φλωρίνης και αγγουράκια ή μαζί με τηγανιτά λαχανικά αλλά και πάνω σε κρίθινα παξιμάδια με ψιλοκομμένη ντομάτα και κάππαρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και όρεξη!!! Πάμε να δούμε τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 lt κατσικίσιο γάλα, βρασμένο για 10 λεπτά (για να αυξήσουμε και λίγο τα λιπαρά του), χλιαρό
1 κιλό κατσικίσιο τυρί (φέτα) κομμένο σε μικρά κυβάκια ή θρυμματισμένο
350 γρ. φρέσκο γιαούρτι ολόπαχο
1 κ.γλ. αλάτι (προσωπικά έβαλα 1/2 κ.γλ. γιατί δεν τα θέλω ιδιαίτερα αρμυρά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βρασμένο, χλιαρό γάλα, το αλάτι και το γιαούρτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και κλείνουμε το μπολ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες και το γαλοτύρι μας είναι έτοιμο να μας χαρίσει την απίστευτη γεύση.
Καλό σας βράδυ!!!
Tante Kiki
34 Comments
No