Πολυσαλάτα με ψητό κοτόπουλο


ή ...η επόμενη μέρα!!
Καλησπέρα αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι!! Όπως διαπιστώσατε, όλον αυτό τον καιρό... τσάκιζα γλυκά γιατί ακόμη και οι αναρτήσεις που έκανα ήταν για γλυκά... Με ξέρετε τώρα... μόλις "ζορίζομαι" την "πέφτω" στα γλυκά. Καιρός, λοιπόν, να ξαναβρώ τον ρυθμό μου, την κουζίνα μου και τη σωστή διατροφή που την έχασα κάπου στο δρόμο τις προηγούμενες ημέρες.
Δεν λέω, καλά τα γλυκά αλλά και μια σαλάτα ...χρειάζεται, έτσι δεν είναι;;;; Ειδικά μετά από συνεχόμενη ζαχαροκραιπάλη  (αν τα έκανα τουλάχιστον με... στέβια, κάτι θα γινόταν), με μια σαλάτα... επαναπροσδιορίζεσαι κι εσύ και η διατροφή σου!!! Τί να κάνω κι εγώ;;;; Έπρεπε να επαναπροσδιοριστώ γιατί με τη φόρα που είχα πάρει... μόνον ο πλησιέστερος τοίχος θα με σταματούσε... ειδικά αν λίγο πριν τον τοίχο υπήρχε μια ζυγαριά, για να με κάνει να ...ξυπνήσω!!! -:)))) 
Ξύπνησε μέσα μου ο αποφασιστικός εαυτός μου, γύρισα την πλάτη στα γλυκά (καλά μην υπερβάλλω κιόλας) κι ετοίμασα την παρακάτω πολυσαλάτα που κόντεψαν να μου την εξαφανίσουν οι ...άλλοι ένοικοι του τριωρόφου κι εγώ να ...ξαναφάω τα γλυκά μου!!!!!!!!!! Καταλάβατε τί έπαθα η γυναίκα;;;; Χαλάλι τους όμως γιατί ...είμαι καλός άνθρωπος  (και μετριόφρων...το ξέρω) και δεν κρατάω κακία σε κανέναν... χαχαχαχα
Η εβδομάδα, λοιπόν, ξεκίνησε με μια σαλάτα όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ψητό κοτόπουλο που μας περίσσεψε ή ζαμπόν αντί για κοτόπουλο και ό,τι επιπλέον λαχανικά αγαπάμε. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, τόσο από άποψη βιταμινών όσο και από άποψη μειωμένων θερμίδων. Ένα χορταστικό, καλοκαιρινό, ελαφρύ γεύμα που αν συνδυαστεί και με παξιμάδια πολύσπορα ή ολικής άλεσης αποτελεί το απόλυτα υγιεινό και διαιτητικό γεύμα. Όσο για το dressing είναι το "κερασάκι στην τούρτα" μιας και το σωστό dressing είναι αυτό που ...απογειώνει τη γεύση της σαλάτας και τον ουρανίσκο μας μαζί!!!
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα μαρούλι iceberg
4 φύλλα μαρούλι σγουρό
3 φύλλα μαρούλι κόκκινο (λόλα ρόσα)
1/3 ματσάκι ρόκα
1 καρότο τριμμένο
4-5 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
2-3 ελιές
1 ντομάτα σε φέτες
1/2 στήθος κοτόπουλου ψητό
Για το dressing
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. μέλι
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. μηλόξιδο
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μια σαλατιέρα.
Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι, βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και ανακινούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, έτσι ώστε όταν την σερβίρουμε να είναι δροσερή.
Συνοδεύουμε με πολύσπορα παξιμάδια και αφήνουμε την ελαφρότητα της γεύσης της να μας κατακλύσει.
Καλή σας όρεξη!!
Tante Kiki
42 Comments
No