Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο


                  Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

Καλησπέρα μπλογκογειτονίτσα μου αγαπημένη!! Ικανοποιημένη που κατάφερα και σήμερα να καθίσω για λίγο μπροστά στο laptopaki μου, είπα να σας γλυκάνω λίγο, χωρίς όμως να σας φορτώσω με ενοχές και θερμίδες.
Τώρα με τη ζέστη και τον ήλιο, με τα αρώματα και τις γεύσεις του καλοκαιριού, η ανάγκη μας για δροσερές γεύσεις γίνεται ακόμα πιο έντονη. Δροσερές, φρουτένιες γεύσεις είναι το must της εποχής (χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε δροσερές σοκολατένιες γεύσεις. 

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

Βέβαια δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι  μια και ζούμε σ' έναν ευλογημένο τόπο που μας χαρίζει άφθονα και πεντανόστιμα φρούτα αξίζει να τα απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Το σημερινό, λοιπόν, γλυκό είναι δροσιστικό, εύκολο αλλά και οικονομικό. Είναι ένα γλυκό χωρίς επιπλέον επεξεργασμένη ζάχαρη, με γιαούρτι, ροδάκινα ή βερίκοκα (ό,τι αγαπάτε περισσότερο) και σαβαγιάρ. Απολαύστε το! 😋

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο
Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

 Print Friendly and PDF

Περιγραφή: Ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό
Μερίδες: 6-8
ΥΛΙΚΑ
    • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
    • 400 ml φυτική κρέμα γάλακτος
    • 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο (ή βερίκοκο)
    • 500 γρ. ροδάκινα (ή βερίκοκα), φρέσκα ή κομπόστα
    • 14 σαβαγιάρ
    • 100-120 γρ. μέλι για την κομπόστα (προαιρετικά)
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Κόβουμε στη μέση τα φρούτα (ροδάκινα ή βερίκοκα).
        2. Κάνουμε ελαφριά κομπόστα (προαιρετικά) βράζοντάς τα σε νερό που τα σκεπάζει με 100-120 γρ. μέλι.
        3. Μόλις τα φρούτα μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
        4. Τα 2/3 από αυτά τα κόβουμε σε κύβους και τα υπόλοιπα σε φέτες.
        5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι σε παχύρρευστη σαντιγί (όχι σφιχτή).
        6. Διαλύουμε το ζελέ  σε 2 ποτήρια ζεστό νερό.
        7. Μετά προσθέτουμε άλλο 1/2 ποτήρι κρύο νερό και 1/2 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας.
        8. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει 15-20 λεπτά και να γίνει παχύρρευστο.
        9. Ύστερα, το προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού-σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
        10. Ρίχνουμε μέσα και τα κομμένα φρούτα και ανακατεύουμε ξανά.
        11. Βρέχουμε ελαφρώς τα μισά σαβαγιάρ στο υπόλοιπο σιρόπι και τα τοποθετούμε στο πάτο του μπολ (ή της φόρμας) που θα χρησιμοποιήσουμε για το γλυκό.
        12. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
        13. Αφού πήξει η κρέμα, βρέχουμε και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
        14. Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
        15. Μόλις πήξει, γαρνίρουμε με τις φέτες φρούτου.
        16. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα.
        17. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

        Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με ροδάκινο ή βερίκοκο

        Tante Kiki
        13 Comments
        No