Σπαγγέτι με αρακά και δυόσμο


Καλησπέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε!! Νάμαι κι εγώ! Επιτέλους και πάλι εδώ, μετά από μια επεισοδιακή πρωτομηνιά! Αφήστε, πού να σας λέω τί έπαθα... τροφική δηλητηρίαση και πρωτομηνιά μέρα...έτρεχα στο νοσοκομείο!!! Μια φρίκη σας λέω...
Είπα κι εγώ να αγοράσω γλυκά από γνωστό, όχι κεντρικό βέβαια αλλά καλό (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) και σε μερικές ώρες μετά ...έτρεχα και δεν έφτανα!! Και δεν μου έφτανε αυτό αλλά λόγω κάποιου μικροβίου που υπήρχε και δεν είχε πού αλλού να πάει κι έτσι ήρθε σε μένα... κατέληξα να παίρνω αντιβιοτικά!! Ευτυχώς, σήμερα είμαι καλύτερα κι έτσι μπόρεσα να ξαναδώ φαγητό στα μάτια μου... γιαούρτι και φρυγανιές (μη φανταστείτε λιχουδιές) και να αρχίσω τις επισκέψεις. Είναι χαλάρωση να σας ξαναβλέπω και να τριγυρνάω στη ...μπλογκογειτονιά μας!!! Τέλος πάντων, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν λιμπίζομαι ακόμη τίποτε και λίγο ζορίστηκα να γράψω τη σημερινή ανάρτηση που φυσικά υπήρχε γιατί αν δεν υπήρχε τότε, μάλλον, κέικ θα σας έδειχνα γιατί, ξεπερνώντας το θέμα που έχω σήμερα με το φαγητό, έφτιαξα ένα κέικ (θα το δείτε κι αυτό ...λίαν προσεχώς)! Αυτά τα νέα μου και... νομίζω ότι θα αργήσω να ξαναφάω έτοιμα γλυκά-:(((((( 
Πάμε σήμερα να δούμε ένα εύκολο πιάτο, νόστιμο και οικονομικό που μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε με αρακά, κανονικά σύμφωνα με τη συνταγή, είτε με αρακά που έχουμε ήδη φτιάξει και θέλουμε να ανακυκλώσουμε... για να μην τον πετάξουμε!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
250 γρ. αρακά
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα τυριού
200 γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, τον αρακά, το κρεμμύδι, το καρότο και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, σε σιγανή φωτιά, για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν ο αρακάς και το καρότο.
Μόλις ο αρακάς ετοιμαστεί, τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Μόλις κρυώσει, τον ανακατεύουμε με το σπαγγέτι κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις το σκόρδο γίνει καστανό, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια ξύλινη σπάτουλα έως ότου το τυρί ρευστοποιηθεί.
Περιχύνουμε με την κρέμα αυτή το σπαγγέτι με τον αρακά, αναμιγνύουμε προσεκτικά και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Καλό και γλυκό μήνα να έχουμε!!!
Tante Kiki
22 Comments
No