Cupcakes άσπρης σοκολάτας με φρέσκες φράουλες


Καλησπέρα σας... Το ξέρετε το βιβλίο "Μαγειρική για κορίτσια";;; Είναι ένα βιβλίο  που το έψαχνα στην Αγγλία και τελικά το βρήκα εδώ μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό, πανέμορφο με υπέροχη εικονογράφηση και πολύ, πολύ... κοριτσίστικο. Το έκανα δώρο στην μεγάλη μου ανιψιά που της αρέσει να ασχολείται... για να μαζεύονται αργότερα με τις φίλες της και να ...διασκεδάζουν σκαρώνοντας λιχουδιές στην κουζίνα!
Σ' αυτό το βιβλίο, βρήκα και τη σημερινή συνταγή που μας "μάγεψε" με τη νοστιμιά της! Αφράτα κεκάκια, γεμάτα με φρέσκες φράουλες και με λίγο γλάσο... έτσι για να γίνουν πιο ....κοριτσίστικα!!!! Πανέμορφα και πεντανόστιμα για δωράκι, για πάρτυ αλλά και για φιλικές μαζώξεις, κουβεντούλα και ξενοιασιά!!! Φυσικά, μπορούν να στολιστούν ακόμα περισσότερο, με βουτυρόκρεμα άσπρη ή χρωματιστή και φραουλίτσες από αμυγδαλόπαστα ή ζαχαρόπαστα... φαντασία και διάθεση χρειάζονται και ...τα πάντα μπορούν να γίνουν, για να γεμίσουν μια πιατέλα σ' ένα παιδικό πάρτυ.

ΥΛΙΚΑ για 12-16 μερίδες (ή περισσότερες ανάλογα με το μέγεθός τους)
Για τα cupcakes
250 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε κομμάτια
75 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. φρέσκες φράουλες (ή φρέσκα βατόμουρα), σε μεγάλα κομμάτια
Για το γλάσο
230 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στις φόρμες για τα ατομικά κεκάκια τα χαρτάκια τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φαρίνα, το αλάτι και το μπέικιν.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την λιώνουμε.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα μας ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τη βανίλια.
Σταματώντας το χτύπημα στο μίξερ και ανακατεύοντας, από κάτω προς τα κάτω, με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ενσωματώνουμε, σταδιακά, στο μείγμα μας, τη φαρίνα με το μπέικιν και το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος, προσθέτουμε και τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά. 
Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τα φορμάκια μας και ισιώνουμε ελαφρά την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και βγάζουμε από το φούρνο αφού πρώτα δοκιμάσουμε εάν είναι έτοιμα, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του cupcake, η οποία πρέπει όταν την βγάλουμε να είναι στεγνή.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ, βάζουμε την κοσκινισμένη άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα έως ότου έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο που στέκεται ή που απλώνεται πολύ αργά, όταν το βάλουμε σ' ένα πιάτο.
Γαρνίρουμε τα cupcakes μας με γλάσο και μετά από λίγο στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα ή κομμάτια από χρωματιστά ζαχαρωτά.
Φυσικά, εάν θέλουμε μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο με 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Καλό σας βράδυ!!!
Tante Kiki
23 Comments
No