Μια τορτίγια = ένα σνακ


...με ελάχιστες θερμίδες
Καλησπέρα, τί κάνετε;; Τέτοια εποχή, με το καλοκαιράκι προ των πυλών οι περισσότεροι  κάνουν οικονομία στις θερμίδες ...εν όψει παραλίας!!!-:))) Κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση του κανόνα... γι αυτό και τα λαχανικά αυξήθηκαν σε ποσότητα σε σχέση με το χειμώνα. Εξ άλλου, η ζέστη με προδιαθέτει, με κάνει να αποζητάω τη δροσιά των λαχανικών αλλά και τα ...αμυγδαλωτά των προηγούμενων ημερών με έκαναν να θέλω να κάνω εξοικονόμηση θερμίδων επιστρέφοντας στη διατροφή μου (έτσι είναι οι γλυκιές αμαρτίες καταλήγουν στη νηστεία!) χιχιχι
Ας κάνουμε και λίγο δίαιτα, έτσι;;;;;;
Ένα σνακ, λοιπόν για σήμερα... ένα σνακ τόσο υγιεινό, όσο νόστιμο και φτωχό σε θερμίδες αλλά όχι και σε βιταμίνες. Απαραίτητο συμπλήρωμα του οργανισμού μας.
Μην ψάχνετε ακριβείς αναλογίες των υλικών γιατί δεν υπάρχουν! Πολύ απλά, ακολουθείστε την πείνα σας και μάλιστα ελεύθερα... χωρίς τύψεις, μιας και είναι παραλλαγή ενός σνακ με... υπογραφή γυμνάστριας, της Ελένης Πετρουλάκη.
...Κι όσο για τα λιπαρά του αβοκάντο... αυτά είναι φυτικά και άρα καλά λιπαρά, ξέρετε από αυτά που θέλουμε και χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά. Πεινάσατε;;;;; Γρήγορα στην κουζίνα!!!!
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο
1 τορτίγια
Μερικές φέτες ώριμο αβοκάντο
1-2 φύλλα μαρούλι
Μερικές φετούλες αγγουράκι
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 φέτες ντομάτα (προαιρετικό)
1 κ.σ. τυρί cottage 
1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
λίγη φέτα τριμμένη
1 πρέζα ρίγανη (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφουμε την τορτίγια με το τυρί cottage και το γιαούρτι.
Από πάνω βάζουμε το μαρούλι κομμένο ή ολόκληρο, τις φέτες του αβοκάντο, τις φετούλες αγγουράκι και τη ντομάτα.
Αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα.
Διπλώνουμε στη μέση την τορτίγια και απολαμβάνουμε ένα σάντουιτς υγιεινό, ελαφρύ, νοστιμότατο και δροσερό αλλά και με λίγες θερμίδες.
Tante Kiki
25 Comments
No