Σορμπέ φράουλας


Καλησπέρα σας από την πόλη της βροχής!! Τί κατάσταση είναι αυτή... βρέχει, βρέχει, βρέχει... ποτάμι οι δρόμοι, μούσκεμα τα παπούτσια και τα πόδια πολλές φορές, άλλοι χαρούμενοι (με την πολιτική κατάσταση εννοώ) τραγουδούν το "I'm singing in the rain" κλασσικό πλην όμως διαχρονικό κι άλλοι "μπαρουτιασμένοι" που αισθάνονται σαν ...γοργόνες στη στεριά (από το πολύ νερό εννοώ... μιας και "μπούχτισαν" από τα πολιτικά δρώμενα) τραγουδούν μελαγχολικά το "Τραγούδι της βροχής". 
Και μέσα σ' όλο αυτό το βροχερό και φθινοπωρινό απόγευμα, εγώ μετά τα μαθήματα της ημέρας, με  διάθεση ...βροχερή, ανοίγω την κατάψυξη και βγάζω το μπολ με το ...σορμπέ φράουλας!!! Αυτή τη στιγμή θέλω τη δροσιά του, τη γλύκα του αλλά και το άρωμά του που τονίζεται από το ξύσμα λεμονιού και την οπτική απόλαυση του υπέροχου χρώματός του γιατί μόνον μ' ένα τέτοιο υπέροχο μπολ στο χέρι θα καθίσω να ακούσω τα νέα της ημέρας!!!! Και σκέφτομαι... γιατί όχι;;; Μήπως θα πρέπει να καίει ο ήλιος για να απολαύσουμε μια φραουλένια, δροσερή γλύκα;;; Ή μήπως θα πρέπει να έχουμε μόλις επιστρέψει από την παραλία;;;; Τί μας πειράζει η βροχή;;; Έχει κι αυτή την ομορφιά της, αναζωογονεί τη φύση! Και τί μας πειράζει ο αέρας που λυσσομανά και κάνει τα δέντρα να διπλώνονται στα δυό;;;; Προσωπικά, δεν με πειράζει και δεν με επηρεάζει ούτε η συννεφιά, ούτε η βροχή, ούτε ο αέρας όταν είναι οι φράουλες στην καλύτερη εποχή τους και τα φραουλένια γλυκά στο φουλ!!! Εξάλλου πόσα χρειαζόμαστε για να αγγίξουμε την ευτυχία, έστω και για λίγο;;; Όχι πολλά και καλύτερα έτσι... η γεύση, πάντως, είναι ένα από τα κλειδιά της εύκολης ευτυχίας!!! Θέλετε να απολαύσουμε μαζί ένα σορμπέ (ή μάλλον γρανίτα) φράουλας;;; Αν ναι... τότε ελάτε γρήγορα μαζί μου στον πλανήτη της φράουλας... χωρίς να ζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες...αν και για να μην μου αγχώνεστε θα σας πω ότι ταξιδεύουμε ολοταχώς για 'κει με οδηγό τον Στ.Παρλιάρο!
Το υπέροχο μυστικό αυτού του σορμπέ είναι το ξύσμα λεμονιού που αναδεικνύει όλο το άρωμα και τη νοστιμιά της φράουλας.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (πούλπα)
225 γρ. ζάχαρη
225 ml νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Μερικά φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ή έως ότου λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι, στο μπολ με τις πολτοποιημένες φράουλες.
1- Με παγωτομηχανή: Βάζουμε στην παγωτομηχανή και χτυπάμε το μείγμα έως ότου παγώσει και γίνει σαν παγωτό.
2- Χωρίς παγωτομηχανή: Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά και βάζουμε σε μπολ, στην κατάψυξη. 
Μετά από 1 ώρα το  ξαναχτυπάμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές, κάθε 40-45 λεπτά, για να γίνει αφράτο.
Ύστερα το αφήνουμε να παγώσει.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου) και το στολίζουμε με ένα κλαδάκι δυόσμου ή μέντας.
Tante Kiki
33 Comments
No