Κομπόστα με mousse σοκολάτας light κι ένα βραβείο


... γλυκό - αστραπή με ελάχιστες θερμίδες!!!!
Η άνοιξη έφτασε επιτέλους και το καλοκαιράκι είναι κοντά!!! Δεν είναι λοιπόν κακό να κάνουμε λίγη οικονομία... (εεεεε όχι μην πάει ο νους σας στην άλλη οικονομία... εκείνη πια έχει γίνει συνήθεια) θερμίδων, εννοώ!!!
Έτσι κι επειδή και ο καιρός το επιτρέπει αλλά και η  δύσκολη καθημερινότητα το ...απαιτεί, έφτιαξα ένα γρήγορο γλυκάκι που νομίζω ότι θα σας αρέσει όπως ενθουσίασε ήδη την αδερφή μου και μια-δύο φίλες που το δοκίμασαν (βέβαια είναι μάλλον ...γυναικείο γλυκό γιατί τους άνδρες της οικογένειας τους άφησε παγερά αδιάφορους!!). Τί να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να αγαπούν τα γλυκά διαίτης... ακόμα κι αν τα χρειάζονται και ναι... αυτό είναι "μπηχτή" προς τους άνδρες!!!!!! χαχαχαχα
Δροσιά με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, χαμηλό κόστος και όλη τη γλύκα του φρούτου και της σοκολάτας, κάνουν το συγκεκριμένο γλυκό ακαταμάχητο!!!! Έτσι δεν είναι κορίτσια;;;; Την ιδέα την πήρα από έναν παλιό "Γαστρονόμο" που όμως είχε κομπόστα μήλο και κανονική mousse σοκολάτας από πάνω ...ξέρετε, εκείνη με τα αβγά που εγώ δεν συμπαθώ καθόλου!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
Για την κομπόστα
4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
1 φλ.τσ. αποξηραμένα κεράσια
2 κ.σ. φουσκωτές ζάχαρη
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Για τη mousse σοκολάτας
50 ml χυμό πορτοκάλι κρύο,
50 ml από το ζουμί της κομπόστας, κρύο
100 ml γάλα με 1% λιπαρά, κρύο*
1 φάκελο φυτική σαντιγύ σοκολάτας, Garni
Η κομπόστα
Η mousse
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την κομπόστα
Κόβουμε τα αχλάδια σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα κεράσια και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτουμε και νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα αχλάδια.
Βράζουμε την κομπόστα σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσουν τα αχλάδια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
Την βάζουμε σε μπολ ή ποτήρια και μετά στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη mousse σοκολάτας.
Για τη mousse σοκολάτας
Βάζουμε σε μπολ το ζουμάκι της κομπόστας, τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα, φροντίζοντας να είναι κρύα.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο τη σαντιγύ σοκολάτας σε σκόνη και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά, έως ότου η mousse γίνει πηχτή και "στέκονται" οι κορυφούλες της.
Βάζουμε με κορνέ τη mousse επάνω από την κομπόστα, ξαναβάζουμε στο ψυγείο και στολίζουμε με ένα αποξηραμένο κερασάκι ή μερικά αμυγδαλάκια φιλέ.
TIPS
* Για νηστίσιμη εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού ή ζουμί της κομπόστας (απλά θα πρέπει να βάλουμε λίγο παραπάνω νερό κι ίσως 1 κ.σ. ακόμα ζάχαρη, εάν το θέλουμε πολύ γλυκό).
Μια άλλη λύση είναι το γάλα καρύδας, το οποίο όμως έχει αρκετές θερμίδες κι έτσι καλό είναι να το αποφύγουμε.
Και τώρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γλυκιά Λίζα του πανέμορφου http://myhomegr.blogspot.com για τη χαρά που μου έδωσε να μου χαρίσει αυτό το βραβείο της ...άνοιξης και να της ζητήσω συγγνώμην γιατί άργησα να το αναρτήσω (απλώς μέσα στο τρέξιμο των ημερών το ...ξέχασα!!!).
Κι εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω σε όλους τους αναγνώστες και φίλους bloggers που καθημερινά με τιμούν με τις επισκέψεις τους με ή χωρίς σχόλια αλλά και σ' όλη την αγαπημένη μου μπλογκογειτονίτσα που καθημερινά μου χαρίζει στιγμές χαράς και ξεκούρασης... Σας ευχαριστώ που με τιμάτε και εκτιμάτε τις γευστικές μου προτάσεις!!! 
Και τώρα, θα απαντήσω στις ερωτήσεις της Ελπινίκης που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει για μια ακόμα φορά στο παιχνίδι, αν και θα ζητήσω συγγνώμην γιατί, τουλάχιστον σήμερα δεν προλαβαίνω να γράψω άλλες ερωτήσεις. Έτσι θα απαντήσω στα γρήγορα γιατί νομίζω ότι θα ...κοιμηθώ μπροστά στο laptopaki μου!!!!!!!!!!
1. Ντομάτα ή Αγγούρι?                 --- Και τα δύο
2. Κοτόπουλο ή Χοιρινό?               --- Κοτόπουλο, χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!
3. Μήλο ή Αχλάδι?                       --- Αχλάδι περισσότερο
4. Καρπούζι ή Πεπόνι?                  --- Καρπούζι ...δαγκωτό!!!!!
5. Ρίγανη ή Βασιλικός?                 --- Ρίγανη, λατρεμένη!!!!
6. Κρεμμύδι ή Σκόρδο?                 --- Κρεμμύδι
7. Λεμόνι ή Ξύδι?                         --- Μάλλον ξύδι
8. Μπανάνα ή Φράουλα?               --- Και τα δύο, χωρίς διάκριση!!!
9. Λάχανο ή Μαρούλι?                  --- Και τα δύο
10. Γύρος ή Πίτσα?                      --- Πίτσα και μάλιστα χωρίς αλλαντικά!!!
11. Σπανακόπιτα ή Τυρόπιτα?        --- Τυρόπιτα
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!
Tante Kiki
23 Comments
No