Cookies με βρώμη και αποξηραμένα βύσσινα...


...κι αυτά ...νηστίσιμα!!!!!!!
Εντάξει, ξέρω έχω αποκτήσει ένα κόλλημα με τα νηστίσιμα αλλά δεν το κάνω επίτηδες!! Απλά τυχαίνει τα νηστίσιμα να είναι εξίσου νόστιμα με τα αρτύσιμα κι έτσι, μιας και είναι και λίγο πιο ελαφρά σε θερμίδες... είπα να δοκιμάσω πολλά!!!
Αυτή τη φορά, υγιεινά cookies που όλοι, μικροί και μεγάλοι, λατρεύουμε!!! Με τον καφέ, το τσάι, το γάλα, τον χυμό αλλά και χωρίς συνοδευτικό και χωρίς καμμία άλλη δικαιολογία ... απλά για μια γλυκιά στιγμή μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά και για πρωινό Σαββατοκύριακου είναι υπέροχα!!!
Η συνταγή, μια βέρα ...Αγγλίδα με την διάσημη καταγωγή GoodFood 101... που σημαίνει σίγουρη επιτυχία!!!!!  Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα!!! Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη... υγιεινής νοστιμιάς!
ΥΛΙΚΑ για 20 μέτρια μπισκότα
250 γρ. μαργαρίνη  (ή βούτυρο) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. άσπρη ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
225 γρ. νιφάδες βρώμης μικρές (ή αλεσμένες στο multi)
250 γρ. αποξηραμένα βύσσινα (ή σταφίδες)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο λαμαρίνες φούρνου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο.
Προσθέτουμε το μείγμα βρώμης - αλεύρου και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 20 μπαλάκια που τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αραιά μεταξύ τους γιατί, με το ψήσιμο, απλώνουν.
Πιέζουμε λίγο τα μπαλάκια στο επάνω μέρος έτσι ώστε να μην είναι εντελώς στρογγυλά.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν.
Βγάζουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψί και μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Και προσοχή... αν και νηστίσιμα δεν τα τρώμε μόνον όταν νηστεύουμε!!!!
Tante Kiki
25 Comments
No