Σταφιδοκέικ βανίλιας και ...η επιστροφή της chef Ιωάννας!!!


Επιτέλους, η chef Ιωάννα επανήλθε στην κουζίνα δριμύτερη. Αιτία κι αφορμή;;; Το πανέμορφα πολύχρωμο βιβλίο του Αλ. Παπανδρέου "Μαμά, μαγειρεύουμε μαζί;".
Μπήκε, λοιπόν, ξανά στην κουζίνα αποφασισμένη να φτιάξει το κέικ που ήθελε για να τρώει σαν κολατσιό στο σπίτι και το σχολείο, να κεράσει την μικρή της αδελφούλα που τόσο πολύ αγαπάει (όπως καταλάβατε... κάποια μικρή chef μου υπαγορεύει τί να γράψω!!! χαχαχα) αλλά και τις φίλες της.
Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ ωραίο και η αλλαγή από γάλα σε αριάνι το έκανε ακόμα πιο αφράτο! Ελπίζω, βέβαια, η μικρή μας chef Ιωάννα να ξαναφτιάξει κάτι σύντομα!!! -:)))
Δοκιμάστε το ...αξίζει τον κόπο και τα παιδιά ξετρελλαίνονται!
ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη
230 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
260 γρ. αριάνι (ή γάλα όπως στην κανονική συνταγή)
120 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κ.γλ. κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ναι, ναι ...μάθαμε να χειριζόμαστε και την ηλεκτρική κουζίνα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα υλικά για το κέικ. Προσοχή μην ξεχάσετε τον χυμό πορτοκαλιού στις σταφίδες!!!
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με λίγο χυμό πορτοκάλι και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.
Χρησιμοποιούμε και το ...μίξερ!!
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένα μείγμα άσπρο και αφράτο.
Προσθέτουμε και τα αυγά που έσπασε για μας η μαμά!!!!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μάθαμε να χρησιμοποιούμε και τα δύο χέρια, αν και... λερώνουμε λίγο τριγύρω!!
Μόλις ενσωματωθούν τα αβγά στο μείγμα, προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες και το ξύσμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Χρησιμοποιούμε και ...μαρίζ!!
Τέλος, ανακατεύοντας πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το αριάνι.
Και νάμαστε στο πρότελευταίο στάδιο!!
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20x30 εκατοστά ή στρογγυλό με διάμετρο 26 εκατοστών και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Μόλις το κέικ κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το κόβουμε σε κομμάτια. 
Μεγαλώσαμε...δεν συμφωνείτε;;;;
Καλή επιτυχία σε μαμάδες και παιδάκια που θα το φτιάξουν!!!
Πηγή: "Μαμά, μαγειρεύουμε μαζί;", Αλ. Παπανδρέου - Α.Διονυσιάδου
Tante Kiki
33 Comments
No