Πολυσαλάτα καλαμποκιού ογκρατέν


...χρώματα και βιταμίνες στήνουν χορό!
Καλημέρα και πάλι από τη συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, ο καιρός και η διάθεσή μου κάνουν παρέα!!! Τέλος πάντων, παρ' όλα αυτά η μαγειρική ...μαγειρική. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης μέσα στην κουζίνα, με χρώματα κι αρώματα, με μπαχαρικά, αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές που όμως... τις αποφεύγω λόγω ...δίαιτας.
Όχι, δεν με πειράζει γιατί χαίρομαι που τις γεύεται και τις απολαμβάνει η υπόλοιπη οικογένεια!!! Αυτό, πολλές φορές δίνει κι ένα επιπλέον νόημα στην καθημερινότητά μας... το να φροντίζουμε τους αγαπημένους είναι πολύ όμορφο και μας ζεσταίνει την καρδιά!!! Πάντα νιώθουμε χαρά όταν τους βλέπουμε να απολαμβάνουν κάτι που, με αγάπη, φτιάξαμε γι αυτούς!
Ωωωωωχ! Νάτα μας πάλι... μ' έπιασε η φλυαρία κι είναι ακόμα πρωί κι έχουμε δουλειά... Πάμε γρήγορα να διαβάσουμε τη συνταγή κι αν έχουμε τα υλικά να την ετοιμάσουμε... θα την ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι!!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο καταψυγμένη σαλάτα καλαμποκιού (καλαμπόκι, αρακά, καρότο, πιπεριά)
80 γρ. κίτρινο τυρί καπνιστό,τριμμένο
100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη μπεσαμέλ
6 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη
6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
3 κ.σ. κεφαλοτύρι
2 φλ. γάλα χλιαρό
άσπρο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ρίχνουμε τη πολυσαλάτα καλαμποκιού και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 5-6 λεπτά.
Ύστερα βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με τα τυριά, τον άνηθο και άσπρο πιπέρι και τα ανατεύουμε. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Για τη μπεσαμέλ
Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις το μείγμα, με το σύρμα, ενώ προσθέτουμε τμηματικά το γάλα.
Μόλις το γάλα ενσωματωθεί στο μείγμα, προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα μας πήξει.
Εάν η μπεσαμέλ μας σβολιάσει, δεν ανησυχούμε, γιατί μπορούμε να την ανακατέψουμε αμέσως με το μίξερ χειρός και να τακτοποιηθεί.
Ύστερα, την περιχύνουμε επάνω στα λαχανικά και βάζουμε να ψηθεί έως ότου ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας (γύρω στα 20-30 λεπτά).
Καλή όρεξη!!!
Και μια παραλλαγή διαίτης:
Αντικαθιστούμε
1- τα κίτρινα τυριά (εκτός από το καπνιστό) με κίτρινα τυριά light 
2- τη μαργαρίνη με μαργαρίνη με ελαιόλαδο ή μαργαρίνη soft light
3- το πλήρες γάλα με γάλα με 1% λιπαρά
Tante Kiki
42 Comments
No