Κοτόπουλο παναρισμένο με κριτσίνια καλαμποκιού και σάλτσα καυτερής πιπεριάς


Καιρό είχα να φτιάξω κοτόπουλο εεεεεεεεεεεε;;; Αστειεύομαι φυσικά, μιας και ξέρετε την αδυναμία που του έχω!!! Αφού πλέον με αποκαλούν... αλεπού!!!!! Αλλά τί να κάνω, το κοτοπουλάκι έχει άπειρα πλεονεκτήματα: είναι πιο υγιεινό από τα άλλα κρέατα, είναι εύκολο στο μαγείρεμα, ταιριάζει με πολλά υλικά και επιπλέον μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους δύο διαφορετικούς τρόπους.  
Μπουτάκι κοτόπουλου σήμερα και λίγη μαγειρική οικονομία μιας και τα κριτσίνια που μπαγιάτεψαν ...θρυμματίστηκαν στο multi κι έγιναν πολύ ωραία "γαλέτα" για πανάρισμα!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς
2 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. κριτσίνια καλαμποκιού ψιλοθρυμματισμένα στο multi
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τα υλικά
Το πανάρισμα και το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Σε άλλο μπολ έχουμε βάλει τα θρυμματισμένα κριτσίνια.
Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλείφουμε με το μείγμα της σάλτσας και μουσταρδομαγιονέζας.
Ύστερα τα πανάρουμε στα θρυμματισμένα κριτσίνια και τα βάζουμε, μαζί με τα κρεμμύδια, σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές και πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλυφθούν τα 3/4 από το κοτόπουλο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: το νερό δεν πρέπει να το ρίξουμε επάνω στο κοτόπουλο αλλά στο πλάι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο να γίνει από τη μία πλευρά (χρειάζεται περίπου 10 λεπτά) και μετά το γυρίζουμε και από την άλλη.
Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό (συνήθως δεν χρειάζεται) και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά έως ότου το κοτόπουλο μαλακώσει και το νερό εξατμιστεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Με το νερό, ένα μέρος από το πανάρισμα του κοτόπουλου πέφτει στο τηγάνι και γίνεται μια σάλτσα παχύρρευστη που είναι πεντανόστιμη.
Tante Kiki
10 Comments
No