Μπισκότα σαλιγκάρια... τα μπισκότα της στιγμής


...η βανίλια και η σοκολάτα σ' ένα τρελλό χορό!!!
Καλημέρα, καλημέρα!!! Καλή εβδομάδα να έχουμε, με υγεία και χαρά! 
Για σήμερα ένα γλυκό κι εύκολο μπισκοτάκι, γιατί είπαμε, καλό είναι ν' αρχίζουμε γλυκά την εβδομάδα αλλά και χρήσιμα!!! Κι επειδή τα παιδάκια (μικρά και μεγάλα) έχουν σχολείο, δουλειά αλλά πίνουν και τσάι, καφέ ή γάλα χρειαζόμαστε κάτι για να γεμίσει το ταπεράκι ή να σταθεί όμορφα δίπλα σ' ένα φλυτζάνι, πρωί ή απόγευμα. Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι νόστιμα κι εύκολα αλλά ...λίγα!!! Κι επειδή η άνοιξη μας ήρθε ...τα σαλιγκαράκια γέμισαν τον τόπο!!!
Αυτά τα σαλιγκαράκια όμως κάνουν και κάτι άλλο... μπορούν να μπουν στην κουζίνα για... αλευρομπερδέματα με τη μαμά ή τα νεαρά φιλαράκια ...μιας και δεν έχουν αβγά οπότε και να φάμε από την ωμή ζύμη δεν πειράζει!!!!
Μόνον μην τα παραμελήσετε τα γλυκά μας σαλιγκαράκια γιατί θα... φύγουν για να βρούν άλλο σπιτικό! -:)))))))))
ΥΛΙΚΑ για 16-18 κομμάτια
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κοφτή κακάο
2 κ.σ. γάλα
Μόλις ήρθε η άνοιξη, γεμίσαμε ...σαλιγκάρια!! -:)))
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. γάλα και σταδιακά το αλεύρι.
Γίνεται μία ζύμη που δεν είναι ούτε μαλακή αλλά ούτε σκληρή και δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη μισή ζύμη και τη ξαναζυμώνουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. γάλα και το κακάο, έως ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα δύο κομμάτια ζύμης στο ψυγείο, τυλιγμένα σε μεμβράνη, για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και, με τον πλάστη, κόβουμε σε δύο κομμάτια κάθε ζύμη.
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, με πάχος 0.5 εκατ. και βάζουμε πρώτα το παραλληλόγραμμο της βανίλιας κι επάνω το παραλληλόγραμμο της σοκολάτας.
Τυλίγουμε σφιχτά σε δύο ρολά και, προσεκτικά, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε φέτες.
Ξεκολλάμε λίγο την άκρη δίχρωμου κύκλου για να σχηματιστεί το κεφαλάκι και βάζουμε επάνω μια μικρή μπιλίτσα από ζύμη, για να σχηματίσουμε το ματάκι.
Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο είναι ακόμη μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται τραγανά.
Η ιδέα είναι από: www.khalaetcompagnie.com
Tante Kiki
43 Comments
No