Κατεψυγμένος μπακαλιάρος γιουβέτσι


Καλησπέρα σας!! Τί κάνετε;;;; Είστε όλοι καλά;; Είμαι σίγουρη ότι ετοιμάζεστε για την μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού αλλά και για την μπακαλιαροφαγία!!! Κι εγώ ή μάλλον εμείς το ίδιο!! Όμως, όσο πιο πολλοί είναι μαζεμένοι στο γιορτινό τραπέζι αυτής της Κυριακής τόσο περισσότερες διαφορετικές προτιμήσεις υπάρχουν κι αυτό το λέω γιατί στην δική μας παρέα, υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν τον μπακαλιάρο πλακί με σταφίδες , αυτοί που τον θέλουν χωρίς σταφίδες, άλλοι που θέλουν κομμάτια τηγανιτού μπακαλιάρου σε κουρκούτι, άλλοι που θέλουν κροκέτες μπακαλιάρου αλλά κι αυτοί που "απεχθάνονται" τον υγράλατο μπακαλιάρο και θέλουν το φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου! Κι επειδή θα υπάρχουν όλες οι ορέξεις, σκέφτηκα να φτιάξω εκτός από τον μπακαλιάρο με κρεμμύδια ή αλλιώς πλακί, που είναι διαχρονική αξία και κατεψυγμένο μπακαλιάρο φιλέτο γιουβέτσι! 
Έγινε νοστιμότατο πιάτο, μέχρι κι εγώ που δεν είμαι και φανατική του ψαριού, κατέληξα να το φάω πολύ ευχάριστα (πάντως, έφτιαξα κι ένα άλλο πιάτο με μπακαλιάρο που θα σας το δείξω αύριο... Το θέμα είναι ότι όλοι έχουν φοβηθεί τα πειράματά μου, κι έχουν βαρεθεί να τρώνε δύο φορές κοντά κοντά το ίδιο πιάτο!!!! Ναι, ναι... εννοώ το ...πείραμα και την τελική έκδοση!!! -:))))) Αφού δεν με έδιωξαν ακόμη από το σπίτι... δεν το συζητώ!!! Αν και νομίζω ότι δεν το έκαναν γιατί η ζωή τους δεν θα είχε τόσο νόημα χωρίς τα ...γευστικά μου πειράματα άσχετα εάν μερικές φορές ακούγονται κάποια... ωχ!!! όταν τους λέω "σας έχω έκπληξη!!".   χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1 πακέτο (680 γρ. καθαρό βάρος) κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου 
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 καρότα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια 
2 ντομάτες ώριμες σε φέτες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό ζεστό
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο να ξεπαγώσει στο ψυγείο.
Πολτοποιούμε στο multi τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μαζί με τα καρότα και το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να σοταριστούν, για 3-4 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε και τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να σοταριστούν κι εκείνα για άλλα τόσα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, σε σιγανή φωτιά.
Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και το κριθαράκι και ανακατεύουμε προσεκτικά. 
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και μπακαλιάρο με το ζουμάκι που έχουν και τις φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 40 λεπτά.
Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί το γιουβέτσι μας για άλλα 25-30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με λίγο ζουμάκι αλλά και να κάνει μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε χλιαρό.
Διαβάστε επίσης...

Ροζ σαλάτα με πατάτα, παντζάρι και σκορδάτη σως γιαουρτιού.

Και αύριο έχει μιαν ...εξωτική και καθ΄όλα γκουρμέ συνταγούλα με μπακαλιάρο... 
Να έχετε ένα καλό βράδυ!!!
Tante Kiki
15 Comments
No