Χοιρινή μπριζόλα λαιμού μαριναρισμένη σε γλυκό κρασί


Η νοστιμιά της απλότητας!!
Καλησπέρα σας!!! Πάει και η σημερινή μέρα!!!! Τέλειωσαν τα μαθήματα και νάμαι μπροστά στο laptopάκι μου για να τα πούμε!!! Πωπωωω!! Έφτασε και η 25η Μαρτίου κι αισθάνομαι ένα μόλις βήμα από το Πάσχα!!! Και μόνον που το σκέφτομαι μ'αρέσει, και όχι για τις διακοπές του Πάσχα γιατί εγώ δεν έχω ποτέ το Πάσχα κανονικές διακοπές μιας και 11 και 12 Μαϊου έχουμε εξεταστική για τα πτυχία των Γαλλικών. Αλλά μου αρέσει η σκέψη ότι η άνοιξη προχωράει κι έρχεται το καλοκαίρι!!!!!!!! Καλά εεεεεε;;; Δεν παίζομαι!!! Ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι τελείωσα τα μαθήματα κι έφτασα στο καλοκαίρι! χαχαχαχα.  Επανέρχομαι στην τάξη κι εννοώ στην συνταγή!!!!!
Ο ανοιξιάτικος μαϊντανός μου που θέλει... μάζεμα!!
Για σήμερα, μια μελωμένη χοιρινή μπριζόλα, που λιώνει στο στόμα και που μαγνητίζει το νου και τον ουρανίσκο με το άρωμα των εσπεριδοειδών και τη γλύκα του Σαμιώτικου κρασιού.
Μια μοναδική γεύση που, κανείς δεν θέλει να τελειώσει!!! Ο απόλυτος συνδυασμός με έναν ουδέτερο πουρέ πατάτας που υποστηρίζει και τονίζει τη γλύκα του κρέατος και σε κάνει να την νιώθεις πιο έντονα!!! Μετά την πρώτη δοκιμή, το πιάτο αυτό εισβάλλει για τα καλά στα άδυτα της κουζίνας μας!!!!! 
Εάν, λοιπόν, έχετε την περιέργεια να δείτε λεπτομέρειες ...ελάτε μαζί μου...
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Χυμό από 2 πορτοκάλια, 1 μανταρίνι και 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. γλυκό κρασί Σάμος
μερικά σπυριά μπαχάρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Για συνοδευτικό
Πουρέ πατάτας, πατάτες σε "κυδωνάτες" φέτες που τις έχουμε ψήσει στο φούρνο μαζί με τις μπριζόλες ή αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
Τις αφήνουμε για μια νύχτα ή το λιγότερο για 5-6 ώρες.
Ύστερα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Προσθέτουμε στη γάστρα 1 ποτήρι νερό και τη βάζουμε κλειστή, στο φούρνο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και μετά γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά. 
Τις ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά.
Εάν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο... εάν όχι, τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, περίπου.
Καλή  όρεξη!! 
Tante Kiki
26 Comments
No