Θράψαλα με αρωματικό σπανακόρυζο


Καλησπέρα! Ελπίζω να περάσατε όλοι ένα όμορφο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο!
Προσωπικά, απόλαυσα τον κήπο μου... που άρχισε να γίνεται ανοιξιάτικος αν και χρειάζεται δουλειά ακόμη. Μερικά από τα πολυετή φυτά μου γέμισαν μπουμπούκια, ο μαϊντανός και η ρόκα μου θέριεψαν, μιας και είχα καιρό να τα "θερίσω", ο δυόσμος άρχισε κι εκείνος να κάνει αισθητή την παρουσία του και μερικά από τα λουλουδάκια μου "έσκασαν μύτη" και χαιρέτησαν τον ήλιο και την ανοιξιάτικη θερμοκρασία!!! Βέβαια, θέλει τακτοποίηση και φύτεμα νέων λουλουδιών... κάτι που προγραμματίζω για το ερχόμενο Σάββατο. Είμαι χαρούμενη κάθε χρόνο όταν ασχολούμαι μαζί του μιας και με χαλαρώνει!
Επιτέλους!!!!!!!!!!! Η άνοιξη είναι εδώ!!!!!
Όσο για φαγητό, εεεεε... είπα σήμερα να κάνω τη διαφορά!!! Να σας βάλω ένα φαγητό με ...θαλασσινά που δεν είναι και το δυνατό μου σημείο αλλά που για κάποιο λόγο είχε καρφωθεί στο μυαλό μου, εδώ και πολλές μέρες και ήθελα να το μαγειρέψω. Εύκολο και οικονομικό πιάτο, χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία.
Τελικά, μου φαίνεται ότι αρχίζω να ...ψάχνω και τις γεύσεις με τα θαλασσινά!! Το γιατί δεν το γνωρίζω ακριβώς αλλά το σημαντικό είναι ότι, το συγκεκριμένο πιάτο, έγινε νόστιμο!!! Όποιος αγαπάει τα θαλασσινά, νομίζω ότι θα το λατρέψει!!!
Πάμε να δούμε τί ετοίμασα;;;;;
ΥΛΙΚΑ
650 γρ. θράψαλα κατεψυγμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμύδια
350 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 φλ. τσ. ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. σόδα
2+1 ποτήρια νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπλένουμε τα θράψαλα και τα βάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να βράσουν πιο εύκολα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το ρύζι με τρεχούμενο νερό.*
Ύστερα, προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι και 1 ακόμη ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 20-25 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ελέγχουμε εάν το ρύζι είναι έτοιμο και εάν ναι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει τους ατμούς και να κάνει το ρύζι πιο σπυρωτό. 
Αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μια ροδέλα λεμονιού.
TIPS
*Όταν χρησιμοποιούμε ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι καλό είναι να πλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι ώστε να απομακρύνουμε σημαντική ποσότητα από το άμυλο των κόκκων του για να έχουμε ένα αποτέλεσμα χυλωμένο αλλά όχι λασπωμένο.
Καλή εβδομάδα!!!!
Tante Kiki
27 Comments
No