Αρωματικά μπισκότα με τραγανές μπουκιές Quaker


Καλησπέρα σας! Σαββατόβραδο σήμερα, κρύο, χωρίς καθόλου χιόνι κι εγώ καθισμένη μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου... δεν μπορώ να γράψω τίποτε, ούτε ένα μικρό πρόλογο για τα νόστιμα και υγιεινά μπισκότα που ετοιμάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και συντρόφεψαν τα καθημερινά ροφήματα μικρών και μεγάλων της οικογένειας, στο σπίτι, στη δουλειά αλλά και στο σχολείο. Λίγο η ημικρανία που με ταλαιπωρεί από το πρωί, λίγο η αυριανή ψηφοφορία του Μνημονίου, λίγο κάποια προβλήματα της καθημερινότητας με έχουν κάνει να νιώθω σαν ...εξωγήινη που φοράει ένα... ξένο κεφάλι. Επεξεργασία εγκεφάλου...0!!!!!!! Ελπίζω να μην σκούριασε και δεν ξαναδουλέψει!!!! Έτσι, περνάω στη συνταγή (είδατε;;;; Γλυτώσατε τη φλυαρία μου για σήμερα!!!). 
Όσο για τα μπισκότα, δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε!!!
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
130 γρ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
70 γρ. Quaker τραγανές μπουκιές με σοκολάτα υγείας
55 γρ. Quaker τραγανές μπουκιές με ξηρούς καρπούς
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη
100 γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψιλοκόβουμε τις τραγανές μπουκιές Quaker στο multi.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε τα 2 είδη Quaker, το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε 1 λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί με απόσταση 1.5 εκ. τη μια από την άλλη για να μην κολλήσουν τα μπισκότα.
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό καστανό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος και βάζουμε λίγη στην επιφάνεια του κάθε μπισκότου. 
Εάν θέλουμε μπορούμε, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή, να κολλήσουμε στο κέντρο του μπισκότου, ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Tante Kiki
24 Comments
No