Petits fours... μικρές αφράτες μπισκοτομπουκίτσες σοκολάτας ή βανίλιας


Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει τα petits fours;;; Τα μικρά εκείνα μπισκοτάκια που, συνήθως, λιώνουν μόλις μπουν στο στόμα μας και που μας κάνουν στιγμιαία, μέχρι να εξαφανιστούν, να νιώθουμε όλη την ευτυχία της γεύσης;;;;; 
Προσωπικά, δεν μπορώ να τους αντισταθώ!!! Τα λατρεύω και το δηλώνω ευθαρσώς!!! Πολύ καιρό τώρα, ήθελα να φτιάξω petits fours κι όλο μου ...ξέφευγαν. Η μία ζύμη γινόταν πολύ σφιχτή, η άλλη δεν μου πετύχαινε, η τρίτη τριβόταν και δεν μπορούσες να την ακουμπήσεις.
Επιτέλους, οι προσπάθειες ...καροποφόρησαν, κι εγώ βρήκα αυτή την καταπληκτική συνταγή και τα μπισκοτάκια μου έγιναν όπως ακριβώς τα ήθελα και μάλιστα... χωρίς κόπο.
Εάν κι εσείς είστε φανατικοί οπαδοί τους, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε... θα εκπλαγείτε με την ευκολία τους αλλά και το γευστικό αποτέλεσμα.
Βέβαια, κανονικά αυτά οι μικρές μπισκοτομπουκίτσες, είναι γεμιστές!!! Με μαρμελάδα, με πραλίνα, με κρέμα βουτύρου ή με κρέμα τυριού... με ό,τι κι αν τις γεμίσετε είναι εξίσου υπέροχες!!! Αλλά και σκέτες μπουκίτσες σοκολάτας ή βανίλιας ...δεν θα σας απογοητεύσουν!!! Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα!!! 
Ελάτε μαζί μου να σας δείξω πώς γίνονται...
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. βούτυρο ανάλατο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κόρν φλάουρ, κοσκινισμένο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
25 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
Για τη γέμιση (προαιρετικά)
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 καψουλάκι βανιλίνης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να έχουμε ένα λευκό, αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
Αναμιγνύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε σταδιακά στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο.
Το μείγμα πρέπει να μην είναι σφιχτό (διαφορετικά προσθέτουμε 2-3 σταγόνες νερό και ανακατεύουμε).
Μεταφέρουμε και τα δύο μείγματα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, με στόμιο αστέρι.
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες ζαχαροπλαστικής με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα μικρά μπισκοτάκια (μέγεθος καρυδιού) με το κορνέ, αφήνοντας μεταξύ τους λίγη απόσταση για να μην κολλήσουν γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και αποσύρουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε στη λαμαρίνα για 4-5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Εάν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι... είναι αφράτα και πεντανόστιμα!
Μπορούμε, επίσης, να τα στολίσουμε με λίγη σοκολάτα μαύρη για τα μπισκοτάκια βανίλιας και άσπρη για τα μπισκοτάκια σοκολάτας και λίγη τρούφα.
Αλλά, μπορούμε να τα ενώσουμε δύο-δύο με λίγη μαρμελάδα ή την παρακάτω κρέμα...
Τα petits fours βανίλιας τα ενώνουμε με κρέμα σοκολάτας και τα αντίστοιχα σοκολάτας με κρέμα βανίλιας.
Κρέμα γέμισης
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει και χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.
Στο ένα, βάζουμε τη βανίλια και το ανακατεύουμε.
Στο άλλο βάζουμε τη σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Δεκέμβριος 2009
Tante Kiki
17 Comments
No